Yurtkur Gaziantep Bölge Müdürlüğü Tanıtım Günleri

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun , yurtlara yeni kayıt yaptıracak öğrencilere yönelik ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 3-14 Eylül tarihleri arasında cumartesi ve pazar günleri dahil olmak üzere Gaziantep Yurt Müdürlüğü ve Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde tanıtım masaların oluşturacağı bildirildi.

YURTKUR Gaziantep Bölge Müdürü Alaattin Akyüz, yaptığı yazılı açıklamada, 2012-2013 öğretim döneminde öğrenci seçme ve yerleştirme sınavına girerek bir yüksek öğretim programına girmeye hak kazanan öğrencilerin, yurt başvuru Sonuçlarını 3 Eylül 2012 tarihinden itibaren YURTKUR'un internet sayfası ''www.kyk.gov.tr'' adresinden T.C. kimlik numarası ile öğrenilebileceği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Yurtlarımıza asıl listeden girmeye hak kazanan öğrencilerin yurt kayıtları 3-14 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak. Asil listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilere kesin kayıt için tanınan sürenin bitiminden Sonra birinci yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 17-21 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt kabul işlemleri sırasında öğrenci veya velileri tarafından talep edilmesi halinde ilgili Yurt Müdürlüğü'nün katları, öğrenci odaları, sosyal tesisler gibi bölümleri tanıtım amaçlı gezilebilecek ve yurt hizmetleri hakkında bilgi verilecek.

Yurtlarımıza öğrencilerin yerleştirilmesi işlemlerinde bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, beyana güven esasının yerleştirilmesi, teknolojik imkanlardan daha fazla faydalanılması ve vatandaş odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde öğrencilerin müracaat formundaki beyanlarının doğruluğu, gerektiğinde kurumlar arasında yapılacak yazışma ve internet ortamında sorgulama ile kurumumuz tarafından teyit edilmek suretiyle istenilen belgeler en asgariye indirilmiştir. Bu amaçla yurtlara kayıt sırasında öğrencilerden, Önceliği olan öğrencilerden öncelik belgesi, Son altı ay içinde çekilmiş 6 adet fotoğraf, yurda kesin kaydı yapıldığı tarihte 18 yaşını doldurmamış öğrencilerden 'Aile İzin Onay Belgesi' istenecek.''
Kaynak: AA