Marsilya’da Artan Suç Oranları 'asker' Seçeneğini Gündeme Getirdi

Fransa’nın Marsilya şehrinin kuzey banliyölerinde artan suç oranlarına karşın polise askerin de destek verme isteği hükümet kanadında kabul görmedi.

Le Figaro’da yayınlanan anket ise halkın çoğunluğunun bu fikre sıcak baktığını ortaya koydu.Sosyalist senatör Samia Ghali’nin Marsilya’da giderek artan suç olaylarıyla mücadelede ordunun da görev alması ile ilgili yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor. İçişleri Bakanı Manuel Valls’tan Sonra cumhurbaşkanı François Hollande’da sosyalist senatörün isteğine karşı çıktı.Hollande yaptığı açıklamada Marsilya’da yaşanan güvenlik sorununun hükümetin öncelikli maddesi olduğunu söyleyerek, ama bu sorunla mücadelenin polis ve adli mercilerle sürdürüleceğinin altını çizdi. Fransa cumhurbaşkanı, kolluk güçlerinin kapasitesinin güçlendirmesi gerektiğinin de önemine vurgu yaptı.İçişleri Bakanı Manuel Valls’da yaptığı açıklamada, Fransa toprakları içinde düşman kuvveti bulunmadığını belirterek, ordunun şehirdeki asayiş sorununa müdahil olmasının tartışılıcak bir mevzu olmadığının altını çizdi. Marsilya’daki güvenlik problemi ile ilgilide Valls, "Bu şehir, Fransa'nın ikinci büyük kenti, devletin desteği ve koruması zorunludur." açıklamasında bulundu.

HALK ASKERE YEŞİL IŞIK YAKTI
Le figaro gazetesinin yaptığı anket ise halkın büyük çoğunluğunun askerin Marsilya’ya girmesinden yana olduğunu ortaya koydu.Ankete katılan 32 bin 340 kişinin yüzde 66,89’u askerin Masilya'nın sorunlu bölgelerinde görev yapmasından yana olduğunu söyledi.

Yüzde 33,11 lik bir kesim ise bunun polisin görevi olduğunu belirtti.

Marsilya’da Son 8 ayda 14 kişi mafya hesaplaşmaları Sonucu hayatını kaybetti.