Söke’de Yamaç Köyü Yakınlarında Şüpheli Yangınlar

Söke’ye bağlı Yamaç Köyü yolu üzeri Özel Güven Koleji yakınlarında Davultaş mevkiinde çıkan makilik alan yangını korkuttu.

Söke’de Yamaç Köyü Yakınlarında Şüpheli Yangınlar
Kısa süre içinde şiddetli rüzgar ile büyüyen yangının alevleri, Söke şehir merkezinden göründü.

Yangına Aydın Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler ile Söke Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Bölgede zeytin ve incir arazileri bulunan vatandaşlarda yangın söndürme çalışmalarına yardım ederlerken; korku yaşadılar. Yangında makilik alanda bulunan bitkiler rüzgarın şiddeti ile büyük alev topları oluştururken; bölgede bulunan çam ve zeytin ağaçları da büyük zarar gördü.

“YANGINLAR SIK ÇIKAR OLDU”
Daha bu sabah aynı yerde küçük çaplı bir yangının çıktığı ve yol kenarından makilik alana sıçramadan söndürüldüğü öğrenildi. Diğer taraftan bölgede yaşayan vatandaşlar Yamaç Köyü çevresinde Son dönemde sık sık irili ufaklı yangınların çıktığını söylüyorlar. Önceki gün aynı bölgede Güven Koleji’nin arka kısmındaki alanda; yine bir hafta kadar önce Yamaç Köyü’nü üst kısımlarında benzer yangınların çıktığı belirtildi.

“BU YANGINLAR BİLİNÇLİ ÇIKARILIYOR”
Yamaç Köyü civarında verimli arazilerin olduğunu belirten Muhtar Ali Bozgunsoy; “Bu yangınlar kasıtlı çıkartılıyor. Yangınlar bahçe araları ve ormanlık alanlarda çıkıyor. Birilerini bu yangınları çıkarsın diye mi görevlendirdiler bilemiyorum. Daha bu sabah Jandarma ile görüşüp burada sık sık devriye gezmelerini rica ettim. Korkuyoruz. Yeşil alanlarımızın verimli arazilerimizin kül olmasını istemiyoruz” dedi.

Yangın rüzgar nedeniyle güçlükle kontrol altına alınırken; olay yerine Polis ve Jandarma ekipleri de gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı .
Kaynak: İHA