Rus MTC, 2 Yıldan Sonra Türkmenistan’a Döndü

Türkmenistan'da, Aralık 2010'da faaliyetine son verilen Rusya'nın ''MTC'' adlı GSM şirketi, bu ülkedeki faaliyetlerine bugün itibariyle resmen başladı.

Şirket, bugün resmi internet sitesinde yayınladığı bildiriyle, Türkmenistan’da cep telefonu hizmetine resmen başladıklarını açıkladı.

GSM abonelerinin 2 yıl önce kullandıkları hattı yeniden açtırabilecekleri belirtilirken, 1 ay boyunca her gün 30 dakika bedava konuşma kampanyası da başlatıldı. Rus şirketi, 1 Ekim'den sonra abonelerinin karşısına yeni tarifelerle çıkacak.

Söz konusu GSM şirketi Türkmenistan'daki faaliyetlerini durdurmadan yüzde 80'lik pazar payına sahipti. Şirketin, Türkmen Telekom ile 5 yıllık anlaşma imzalandığı ve gelecek 5 yıl için uzatma hakkının da MTS'de olduğu kaydedildi. Rus firma. Türkmen Telekom'a aylık kar üzerinden yüzde 30 pay verecek.

Halihazırda, ülkede yerli Tmcell Altyn Asyr GSM operatörü tek başına faaliyet gösteriyor. Devlet kontrolündeki GSM operatörünün yaklaşık 2 milyon 600 bin abonesi bulunuyor.

Bu arada, şirketin tekrar faaliyetlerine başlaması için yaklaşık 1.5 milyon dolar yatırım yaptığı belirtildi. Rus şirketi, Türkmen halkına daha iyi hizmet sağlayabilmek için 40 milyon dolar daha yatırım yapmayı hedefliyor.

Abonelerine 3G hızlı internet hizmeti de vermeyi amaçlayan şirketin, 2012 yılının sonuna kadar abone sayısının 440 bini bulacağı yönünde beklentisi olduğu bildirildi .