Kent Konseylerinden Büyükaslan’a Ziyaret

Adıyaman’da yapılan Türkiye Kent Konseyleri 3. Dönem 3. Bölgesel Toplantısı’na katılmak için Adıyaman’a gelen kent konseylerinin başkan ve genel sekreterleri, toplantı sonrası Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı ziyaret ettiler.

Kent Konseylerinden Büyükaslan’a Ziyaret
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz başkanlığındaki heyet, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı, Adıyaman Kent Konseyi’ne verdiği destekten dolayı tebrik etti.

Adıyaman’da 3 gün boyunca yapılan toplantıyı bir çırpıda anlatmanın mümkün olmadığını ifade eden Saim Yavuz, "Adıyaman Kent Konseyi’ne ve Adıyaman Belediyesi’ne ev sahipliğinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Burası tarihi ve kültürüyle önemli bir kenttir. Farklı insanların, farklılıkların bir arada yaşadığı Adıyaman’da bizim için önemli olan; Türkiye’ye birlik mesajı yayınlamış olmamızdır. Bu açıdan çok önemli ve tarihi bir toplantı oldu. Kentsel anlamda Adıyaman, gittikçe büyüyen ve gelişen bir kenttir" dedi.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ise yaptığı konuşmada, "1995 yılından bu yana aktif olan bir kent konseyimiz var. Adıyaman’a geldiğimizde, Adıyaman Kent Konseyi’ni bizim kadar eski olmasa da, yapmış olduğu çalışmalarla Adıyaman’a katma değer sağlaması noktasında bir hareketlilik içerisinde olduğunu gördük. Bundan büyük mutluluk duyduk. Kent konseylerimizin gelişmesi, kentlere ve Türkiye’nin birlikteliğine katkı sağlaması anlamında belediyelerin desteğine ihtiyacı var. Bu açıdan belediye başkanlarımızın kent konseylerine yaklaşımları büyük önem taşımamaktadır. Adıyaman Belediye Başkanı’nın Adıyaman Kent Konseyi’ne olan desteğini görmüş olmamdan dolayı büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim" diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, ziyaretle ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra sivil toplum örgütlerin önemine vurgu yaparak, "Ülkemizde gün geçtikçe sivil toplum kuruluşlarının ağırlığı hissedilmektedir. Bu süreç içerisinde ülkemizde olduğu gibi Adıyamanımızda da birçok sivil toplum örgütü ağırlıklarını hissettirmektedir. Ülke çapında göze çarpan ve hakkıyla sivil toplum kuruluşu özelliğini temsil eden Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin 3. dönem 3. Bölge Toplantısı 27-28- 29 Ağustos tarihlerinde kentimizde yapıldı. Toplantıyı burada yaptıkları için başta Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz’a ve beraberindeki üye arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu toplantıya ev sahipliği yapan Adıyaman Kent Konseyi Başkanımız Ali Şahin’e, Adıyaman Kent Konseyi Genel Sekreteri Emin Yağımlı ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu gibi toplantı ve faaliyetler ülkemize birlik, beraberlik, kardeşlik konusunda katkı sağladığı gibi, aynı zamanda kentimize de katkı sunmaktadır. Kent konseyleri yetkilileri 3 gün burada kaldı ve toplantılar yaptılar. Tarihi ve doğa güzelliklerimizi gezdiler. Örf, adet ve geleneklerimizi gördüler. İfadelerinden anladığım kadarıyla Adıyaman’a gönül bağlamış öyle gidecekler. Biz onları gönül elçilerimiz olarak kabul ediyoruz. Ayrıca bu nazik ziyaretlerinden dolayı memnuniyetimi ifade etmek istiyor ve bu gibi faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA