İki Farklı Noktada Çıkan Yangının Biri Söndürüldü Diğeri Büyüyerek Devam Ediyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde iki farklı bölgede yangın çıktı. Bir evin ve bir çok seranın yandığı yangın kontrol altına alındı. Makilik alanda çıkan ikinci yangın ise kızılçam ormanlık alanında büyüyerek devam ediyor.

Beyobası köyünde elektrik trafosundan çıktığı sanılan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Bir ev ile çok sayıda seranın zarar gördüğü yangın 3 saat içinde kontrol altına alındı.

İlçedeki ikinci yangın ise Cumhuriyet Mahallesi Karadağ mevkiinde bilinmeyen bir nedenle çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın ormanlık alanda büyüyerek devam ediyor. Yangına ilçe belediyelerden itfaiye ekipleri destek verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, iki bölgede yangın çıktığını belirterek ilk yangının kontrol altına alındığını, ikinci yangının ise Karadağ bölgesinde makilik alanda çıktığını söyledi.

İkinci yangının yayılmaması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Pamuk, yangın nedeniyle bölgedeki evlerin boşaltıldığını bildirdi.

Gece olması nedeniyle havadan müdahalenin yapılamadığını dile getiren Pamuk, Alanya, Mahmutlar, Gazipaşa ve Orman İşletme Müdürlüğü'nden 12 itfaiye ve yangın söndürme aracının söndürme çalışmalarına katıldığını kaydetti.

Pamuk, her iki yangın nedeniyle ilçenin büyük bölümüne elektrik verilemediğini bildirdi.

Muhabir: Mustafa Kurt / Şamil Kahveci

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA