Davutoğlu Bm Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'i Kabul Etti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin BM temsilcilik binasında, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'i kabul etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) dönem başkanlığını yapan Fransa'nın daveti üzerine Suriyeli mülteciler ile ilgili toplantıya katılmak üzere New York'a gelen Bakan Davutoğlu, toplantısı öncesi Guterres ile bir araya geldi. Ahmet Davutoğlu, Guterres ile Suriyeli mülteciler konusunda görüş alış verişinde bulundu. Basına kapalı gerçekleşen görüşme öncesi basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verildi.

Görüşme esnasında Gutterres Türkiye'nin Suriyeli mülteciler ile ilgili çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve bu konuda Türkiye'nin büyük mücadele verdiğini söyledi.

Bakan Davutoğlu'da Guterres'e konu ile ilgili gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Görüşmede Türkiye’nin BM Büyükelçisi Ertugrul Apakan da hazır bulundu.

Davutoğlu, bugün New York'taki BM Genel Merkezi'nde yapılacak ve Suriye'ye komşu olan ülkelerin (Irak, Lübnan ve Ürdün) dışişleri bakanlarının da hazır bulunacağı toplantıya katılacak. Davutoğlu'nun toplantıda Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayılarının psikolojik eşik olarak kabul edilen 100 bin sınırını aşması durumunda Suriye sınırları dahilinde, mülteciler için güvenli bir bölge oluşturulmasına ilişkin görüşlerini aktarması bekleniyor.

Bakan Davutoğlu daha sonra toplanacak olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)'ne katılacak.