Büyükşehir, Kent Merkezi ve Doğusuna Modern Bir Görünüm Kazandırmaya Kararlı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Şehrin doğusu ile batısı arasındaki gelişmişlik farkı, kentsel dönüşüm projeleri ve kamulaştırma çalışmalarıyla ortadan kaldırılacak” dedi.

Büyükşehir, Kent Merkezi ve Doğusuna Modern Bir Görünüm Kazandırmaya Kararlı…
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin merkezi ve doğusunda yürütülen kentsel dönüşüm ve kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. Başkan Küçükler, “Geçmişte bu hata hep yapıldı, şehrin doğusu arka plana atıldı. Erzurum’da sosyal ve ekonomik yatırımların neredeyse tamamı şehrin batısına yönlendirildi, genişledi. Ama bu gidişe bizim dönemimizde ‘dur’ denildi. Başta şehrin merkezi olmak üzere, Erzurum’un doğusuna düşen bölgeler, bizim dönemimizle birlikte göz önüne alınmaya başlandı” diye konuştu.

ERZURUM’UN DIŞI GELİŞTİ, ŞEHİR MERKEZİ GERİLEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un güneyde Yıldızkent, batı istikametinde Dadaşkent ve kuzey yönünde de Hilalkent gibi uydu kentlerle çevrili bulunduğunun altını çizerek, “Erzurum çevresinde Dadaşkent, Yıldızkent ve Hilalkent gibi uydu kentler oluşurken, maalesef şehir merkezinde tam bir gerileme söz konusu olmuştur. Bunun adı teknik ifadeyle; ters yapılaşmadır” ifadesini kullandı.

Böyle bir manzara karşısında şehir merkezinde modern yapılaşmayı sağlamanın baştan beri imkansız olduğu görüşünü savunduklarını kaydeden Küçükler, bu bakımdan uydu kentlerin bulunduğu bölgeleri imara kapattıklarını hatırlatarak, “Bizim önceliğimiz başından beri hep kent merkezi oldu. Dolayısıyla yıllardır şehrin dışında yeni yapılaşmaya izin vermiyoruz” dedi.

KENT MERKEZİ NOKTASINDA HASSASİYETİMİZ VAR
Büyükşehir Belediyesi’nin, kent merkezi noktasındaki hassasiyetini yaptığı kamulaştırma çalışmalarıyla ortaya koyduğunu anlatan Başkan Küçükler, Mal Meydanı ve Palandöken Caddesi kamulaştırmalarının buna verilebilecek en güzel örnekler olduğunu dile getirdi. Her iki bölgede bugüne kadar yürütülen kamulaştırma çalışmaları kapsamında 50 milyon lirayı aşkın bir harcama yapıldığına dikkati çeken Küçükler, “Mal Meydanı harabe yapılardan büyük ölçüde temizlendi. Palandöken Caddesi’ndeki ikinci etap kamulaştırmalarımız da devam ediyor. Kültür Yolu Projesi ile Kale çevresini kamulaştıracak ve gecekondu yapılardan temizleyeceğiz. Bunun yanında yine şehir merkezimizde kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz yeni bölgelerimiz var. Buralarda yaptığımız çalışmalar Sonucunda azımsanamayacak büyüklükte arsa üretimi söz konusu olacak. Dolayısıyla bu alanlarda Son derece modern konutlar ve yapılar inşa edilecek” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: ZAHMETSİZ KONUT ÜRETMEYİ BİZ DE BİLİRDİK…
Şehrin doğusunu yeniden inşa etme anlamını taşıyan bir başka çalışmanın ise, Şehitler Mahallesi’nde yürütüldüğünü anımsatan Başkan Küçükler, “Şehrin dışında yeni imar alanları açarak, üstelik hiç zahmete de girmeyerek yüzlerce konut üretmesini bizler de bilirdik. Ama biz ne yapıyoruz, vatandaşımızın gecekondusunu kamulaştırıyor, bedelini ödüyor ve arsa ürettikten Sonra yerine konut yapıyoruz. Hem vatandaşımıza kazandırıyoruz, hem kent ekonomisine katkı sağlıyoruz, hem de şehirdeki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu.

Başkan Küçükler, atılan bu adımın ne kadar büyük bir önem taşıdığının kısa vadede fark edilemese bile uzun vadede tarihe geçeceğinin altını çizerek, şöyle dedi: “Büyük işler ve büyük adımların doğal olarak külfeti de büyük oluyor. En önemlisi de, nimette buluşabilmek için külfeti paylaşmak gerekiyor. Bizler, Erzurum’un yarınlarını gerçekten düşünenlerin ve gerçek manada samimi olanların desteğini arkamızda fazlasıyla hissediyoruz. El ele verecek, omuz-omuza Erzurum için ve kadirşinas Erzurum halkına hizmet için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kent merkezi değiştikçe ve geliştikçe, şehrin doğusu ile batısı arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmişlik farkı da ortadan kalkacak.”
Kaynak: İHA