Büyük Zafer Fethiye’de De Kutlandı

30 Ağustos zafer bayramı Fethiye'de törenlerle kutlandı.

Büyük Zafer Fethiye’de De Kutlandı
30 Ağustos Zafer bayramının 90. yıl dönümü nedeniyle sabah saat 09.30 da Fethiye Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı ve Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatçı, Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, AK Parti ilçe Bşkanı Mustafa Ali Türkan, akeri erkan, daire amirleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleriyle vatandaşlar katıldılar.

törende Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı ve Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatçı’nın Atatürk Anıtına çelenkleri sunmasının ardından Fethiye Belediye bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üsteğmen Engin Güzel yaparken Güzel, "Her sayfası zaferlerle dolu şanlı tarihimizde kutsal vatan topraklarına göz dikecek her türlü maceracıya, uğrayacağı akıbeti hatırlatan bir abide olarak yükselen 30 Ağustos gününün zafer bayramı olarak ebedileşmesinin 90. yılını büyük bir sevinç ve gururla yaşıyoruz' dedi

Jandarma Üsteğmen Engin Güzel “30 Ağustos tarihi boyunca esareti ve yenilgiyi hiçbir ortamda kabul etmeyen büyük Türk ulusunun, Büyük Atatürk ve kahraman atalarımızın destanlaştığı günlerden biridir diyerek bizler bu günkü bağımsızlığımızı ve cumhuriyetimizi işte bu inanılmazı gerçekleştiren ve vatan uğrunda canlarını hiç tereddüt etmeden veren atalarımıza ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Ruhları şad olsun. Dün atalarımızın vatan ve bağımsızlık için verdikleri canı bizlerde bugünün emanetçileri olarak vermeye hazırız. Hiçbir güç bizleri, Türk ulusunu bu kutsal yoldan ayıramaz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 90. yılı Tüm ulusumuza kutlu olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene" dedi.

Törende Öğrenciler; Büşra Tabak ve Ersin Uysal 30 ağustos Zaferini anlatan şiirlerini okurlarken Fethiye Belediye Bandosu marşlar çaldı. Bazı turistlerin belediye bandosunu ilgiyle izlediği törenin ardından sivil toplum kuruluşlarının üyeleri olan bayanlar Yüce Önder Atatürk’ün anıtına karanfiller bıraktılar. Atatürk anıtındaki törenin ardından tebriklerin kabulünü Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli kaymakamlık binasında yaptı. Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli geçtiğimiz yıllarda garnizon komutanlığında yapılan tebriklerin kabulübü bu kez Fethiye Kaymakamlık binasında yaparken Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatçı ve Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık’ta hazır bulundular .
Kaynak: İHA