Başiskele Kaymakamlığı'nda Tören Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Başiskele Kaymakamlığı'nda tören düzenlendi.

Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Garnizon Komutanı Yarbay Savaş Tuncer, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe müdürleri ve muhtarların katıldığı tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstiklal Marşı'nın ardından, Kaymakam Partal, Başiskele Belediye Başkanı Ayaz ve Garnizon Komutanı Tuncer Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesajının okunmasıyla devam eden tören, Partal'ın kutlama tebriklerini kabul etmesiyle sona erdi.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin ölümsüz bir anıtı olan 30 Ağustos Zaferi'nin kahraman Türk ordusunun öncülüğünde, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin simgesi olduğunu söyledi.

Ayaz, şunları kaydetti:

''Tarih sahnesinde bağımsızlığı ve özgürlüğü tüm dünyaya örnek olan yüce Türk milletinin vatanını korumak için verdiği onurlu mücadelesi Kurtuluş Savaşı'nın zaferle taçlandırılışının 90. yılını kutluyoruz. Bu eşsiz zaferin mimarı başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.''

Muhabir: Yunus Emre Günaydın

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA