İki Kız Kardeş Aynı Anda Doğum Yaptı

Samsun'da iki kız kardeş hastanede aynı anda doğum yaptı.

İki Kız Kardeş Aynı Anda Doğum Yaptı
Samsun'un Tekkeköy ilçesinde ikamet eden Aynur Görkem (30) ile Solmaz Hoşaf (28) kardeşler Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi'nde aynı anda doğum yaparak sağlık iki erkek bebeği dünyaya getirdi. Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'ne aynı anda başvuran kız kardeşler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir tarafından doğum yaptırıldı.

MESLEK HAYATINDA İLK
Konu hakkında bilgi veren Opr. Dr. Aynur Dağdemir, "Aynur ve Solmaz hanım aynı anda hastanemize başvurdu. Yapılan muayeneler sonucunda ikinci doğumunu yapacak olan Aynur hanıma epidural anestezi yöntemi ile normal doğumu teklif ettik, kabul etti. Diğer anne adayı Solmaz hanımın ise normal doğum için şartlar uygun değildi. Bebek ayak kısmından doğru geliyordu. Onu da hemen sezaryene aldık. İki anne adayını da aynı anda doğum yaptırmış olduk. Meslek hayatımda ben de ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Şaşkınlık ile mutluluk içindeyim. Anne ve bebeklerin sağlık durumları çok iyi. Onlara ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.

AYNI ANDA DOĞUM
Kız kardeşler, Aynur - Hasan Görkem Çifti bebeklerine Eren, Solmaz ve Tayfun Hoşaf çifti ise Miraç ismini verdi. Solmaz Hoşaf, "Ablam Aynur'un günü gelmişti. Benim ondan haberim yoktu. Ben doğumumda 36. haftaya gidiyordum. Fakat çok sancı çekmeye başladı.

Hemen Büyük Anadolu Hastanesi'ne başvurduk. Doktorumun yaptığı muayene sonrası bebeğin ayak tarafından gelmeye başladığını söyleyince eşimle birlikte sezaryen doğum için onay verdik. Ablam da epidural anestezi ile normal doğum yöntemini tercih etti. O anda ablamın da doğumu yapıldı. Böylesine bir tesadüfün olması bizi çok sevindirdi. Ailecek çok mutluyuz" dedi.

EPİDURAL ANESTEZİ İLE NORMAL DOĞUM YÖNTEMİ
Son dönemde anne adaylarının sıklıkla tercih ettiği epidural anestezi yöntemi yani ağrısız normal doğum hakkında da bilgi veren Opr. Dr. Aynur Dağdemir, "Epidural anestezi ağrı hissini ortadan kaldırmak için normal doğum esnasında yapılan bölgesel anestezi şeklidir. Epidural analjezi ile doğuma (ağrısız doğum) halk arasında ‘prenses doğum’ da denilmektedir. Epidural analjezi anne adayının normal doğum öncesinde bel kısmından omurga aralığından bir kateter yardımıyla anestezik madde verilerek belden aşağısında ağrının hissedilmesini engelleyen bir işlemdir. Doğum sancıları karında ve kasıklarda kasılma ve basınç olarak hissedilir, ağrı ve acı hissedilmez” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA