Milletvekili Erdoğan, Çetintepe Barajı'nda İlk İhalenin Yarın Gerçekleştirileceğini Belirtti

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Bölgemiz için hayati öneme sahip, özellikle tarımsal sulamadaki sıkıntıları ortadan kaldıracak Çetintepe Barajı'nda ilk ihale, yarın gerçekleştirilecek" dedi.

Milletvekili Erdoğan, Çetintepe Barajı'nda İlk İhalenin Yarın Gerçekleştirileceğini Belirtti
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Erdoğan, yapılacak barajla Besni’deki 29 bin hektar tarım alanının da cazibeli su ile sulanma imkanına kavuşacağını söyleyerek, yapılacak bu ilk ihalenin ardından da diğer ihalelerin geleceğini belirtti.

Besni noktasında birçok güzel şeyin başarılı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Bizim vazifemiz bunların üzerine daha fazlasını ilave edebilmek. Sadece Besni'de değil Adıyaman’ın bütün ilçelerinde de Adıyaman merkezde de yapılacak çalışmalar var. Bunları da teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle birlikte en güzel şekilde başaracağımıza inanıyoruz. Ben, milletimize ve Besnili kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bize her seçimde destek oldular. Bu destekler arttıkça da hizmetlerin geldiğini ve hizmetlerin daha da kolaylaştığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Adıyaman-Besni duble yol çalışmalarının devam ettiğini aktaran Erdoğan, "Adıyaman-Besni arasındaki duble yol çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğine şahit oluyoruz. Yol, büyük bir değişime uğradı. Çalışmalar güzel bir şekilde ilerliyor. En kısa sürede tamamlanması için konuyu yakından takip ediyoruz. Besni-Gaziantep arasındaki bölümün projesi tamamlanmak üzere. 2013’ün Şubat-Mart aylarında ihaleye çıkacak. Yatırım programında olan bir yolumuz, herhangi bir sıkıntı yok. Yani duble yol çalışmalarına önümüzdeki yıl başlanacak. Kamu yatırımı olarak Besni’deki bu zamana kadar gelmiş geçmiş en büyük devlet yatırımı olan ve 22 milyon TL’ye mal olan hastanemiz geçici kabul aşamasında. Her şeyi tamamlanmış. Hastanemizde hayırseverlerimizin de ciddi katkıları var. Odaların tefrişatlarından teçhizatlarına varıncaya kadar bir çok noktada destek olmuşlar. Çalışmalar tamamlanınca Sağlık Bakanımızı da açılış için Besni’ye getireceğiz. Hastanemiz Besni'nin elli yıllık sağlık ihtiyacını giderecek" şeklinde konuştu.

"Tüm bu çalışmaları yürütürken hedefimiz milletimize, insanımıza hizmet edebilmek, onların verdiği tertemiz desteğe, güvene layık olabilmek" diyen Milletvekili Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Hizmet üretebilmek, eser ortaya koyabilmek, bunları da süreç içerisinde teker teker yaptığımızı görüyoruz. Köylerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde yapılan çalışmalar, eserler, AK Parti hükümeti boyunca boş durulmadığını ve çalışmaların olduğunu gösteriyor. Hamd olsun Türkiye’nin her yerine hizmetler akıyor. Adıyaman’da bundan nasipleniyor. Besni’de bundan nasipleniyor. Gurur duyuyoruz. Ama yan gelip yatılsaydı bu hizmetler yapılmazdı. Bu hizmetleri takip etmesek daha erken bir süreçte gerçekleşmezdi. Kim derdi ki, iki yıl içerisinde 22 trilyonluk hizmetler yapılacak, açılışı yapılacak, buna kimse inanmazdı. Ama bunlar AK Parti döneminde yapılan çalışmalar. Cenab-ı Hak sağlık ve afiyetle nice Ramazanlara, nice bayramlara kavuştursun. Önümüzdeki Ramazanlarda ve bayramlarda da yine birlikte olalım. "
Kaynak: İHA