Çalık Yedaş’ta 'elektrik İç Tesisatı Yetkilendirme Eğitimi'
Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş (YEDAŞ) işbirliğiyle 600 saatlik teorik ve sahada pratik uygulamalı 'Elektrik İç Tesisatı Yetkilendirme Kursu' düzenlendi.

Sinop Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 5 ay boyunca süren eğitimde, teorik ve pratik bilgiler olmak üzere, 600 saat elektrik ve elektronik teknolojileri konuları anlatıldı. Kurs sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un da katıldığı bir törenle kursiyerler sertifikalarını aldı.
HER ALANDA EĞİTİME DESTEK
Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, açıklamasında, "Şirketimiz hedefine koyduğu 'Mükemmellik Ödülü'ne doğru yol alırken, temel kavramlar olan dengeli sonuçlar gerçekleştirme, müşteriler için değer katma, çalışanlarla başarma, yaratıcılık ve yenileşimi besleme, sürdürülebilir gelecek için sorumluluk alma yaklaşımları çok önemli. Hepsini 'müşteri ve çalışan memnuniyeti' üzerine kurguluyoruz. Mükemmellik modelinin kullanılması ile kurumun kendi bulundukları yeri değerlendirebilmeleri açısından çok önemli olan eğitim, Çalık YEDAŞ'ı adım adım Ulusal Kalite Hareketi’nde başarıya EFQM Kalite Ödüllü ve sektörün liderliğine taşıyacak." dedi.
"ALTIN BİLEZİK KAZANDIRIYORUZ"
Çalık YEDAŞ'ın, aralıksız sürdürdüğü eğitim çalışmalarıyla personeli 'kaliteli hizmet' konusunda birçok dalda eğittiğini ifade eden Türkoğlu, şöyle devam etti: "Amaç, sektörde lider olabilmek. Bunu ancak çalışanlarımızla başarabiliriz. Ama önce müşteri memnuniyeti. O da eğitimle oluyor. Çalık YEDAŞ’ta 2011 yılında 17 bin 785 saat, 2012 yılında 42 bin 103 saat, toplamda 59 bin 889 saat olmak üzere, kişi başı ortalama 77 saat kişisel ve mesleki gelişim eğitimleri verilmiştir. Biz çalışanlarımıza altın bilezik kazandırıyoruz. Mesleki yeterliliklerin geliştirilmesini amaçlayan bu çalışmamızla farkındalık oluşturuyoruz. Tamamlanmasıyla sektörümüzde bu ve benzeri çalışmaların örnek teşkil etmesini diliyorum.”
