Saldırıda Yaralanan 12 Kişiden 7'si Taburcu Edildi

Foça ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen bombalı terör saldırısında yaralanan 12 kişiden 7'si taburcu edildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırı sonrası helikopterle üniversite hastanesine kaldırılan 6 yaralıdan Salih Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan ve İsmail Durak'ın tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Kumanlıoğlu, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Servisi'nde tedavi altında bulunan ve dün beyin ölümü gerçekleşen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in durumunda değişiklik olmadığını, yaşam destek ünitesine bağlı olarak tutulduğunu ifade etti.

Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Uzman Çavuş Ferhat Şen ile itfaiye eri Erol Uysal'ın da taburcu edildiği öğrenildi. Foça Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Muammer Ünal ile emekli Astsubay Ali Ceylan'ın tedavilerinin sürdüğü, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerler Fikri Özdemir ve Gökhan Gökdemir'in ise kısa süre içerisinde taburcu edileceği öğrenildi.

İzmir'in Foça ilçesinde, 9 Ağustos Perşembe günü askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, 1 asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan

Yayıncı: J.Jale Durgun
Kaynak: AA