Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Açıklama Yaptı

Batman Valiliği'ne atanan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ''Yakalanan ivmenin arttırılarak devam ettirilmesi, yakında büyükşehir olacak Balıkesir için hayati öneme sahiptir'' dedi.

Vali Arslan, yayımladığı veda mesajında, ''Marmara'nın incisi'' olarak nitelediği Balıkesir'de üç yılı aşkın süredir görev yaptığını ve valilik görevine Batman ilinde devam edeceğini ifade etti.

Kamu hizmetlerinin, vatandaşlara etkin ve verimli bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak amacıyla, milletvekilleri, belediye başkanları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarlarla uyumlu bir çalışma dönemi geçirdiğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

''Bu dönemde el birliğiyle ilimizin kronik pek çok problemi çözülmüş veya çözüm sürecine sokulmuş, temel altyapı eksiklikleri başta olmak üzere, eğitimde, sağlıkta, sporda ve diğer kamu hizmetlerinde önemli mesafeler alınmış, özellikle yatırımcıların kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlemlerinin hızlandırılması sağlanmış, ilimizdeki organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesi yönünde önemli çalışmalar yapılmış, güvenlik hizmetlerinde kalitenin arttırılması, organize suç şebekeleriyle mücadele edilmesi, tüm bunların Sonucu olarak devlet-vatandaş ilişkileri güçlenmiş, vatandaşın devlete olan güven duygusu arttırılmıştır. Elbette ki Son yıllarda yakalanan bu ivmenin arttırılarak devam ettirilmesi, yakında büyükşehir olacak Balıkesir için hayati öneme sahiptir. Bundan Sonra da el birliğiyle aynı çabanın devam ettirileceğine olan inancım tamdır.''

Balıkesir'de görev yaptığı süre içerisinde 7'den 77'ye herkesten destek ve takdir gördüğünü ifade etmeyi boynunun borcu olarak gördüğünü bildiren Arslan, ''Bu yoğun tempo içinde ihmal ettiğim eşime ve çocuklarıma katlandıkları fedakârlıktan dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Marmara Bölgesi'nin parlayan yıldızı olan Balıkesir'in Türkiye'nin 2023 vizyonuna paralel olarak en önemli 10 il arasında yer alacağına olan inancımı bir kez daha ifade ediyorum. Balıkesirli tüm vatandaşlarımıza varsa hakkımı helal ediyorum, onlardan da bana olan haklarını helal etmelerini istiyorum'' dedi.

Muhabir : Ramazan Demir / Cem Şan

Yayıncı : Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA