Alpagut Beldesinde Yaklaşık Yarım Saat Etkili Olan Fırtına ve Dolu Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesine bağlı Alpagut beldesinde yaklaşık yarım saat etkili olan fırtına ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Beldede Dere, Bahçelievler ve Esentepe mahallelerindeki bazı evleri su bastı. Aşırı yağış nedeniyle sokaktaki kaldırım taşları yerinden söküldü. Bir süre elektrik kesintisinin yaşandığı beldede 1800 dönüm arazide bulunan sera ve meyve ağaçları zarar gördü.

Alpagut Belediye Başkanı Yusuf Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede yağmur ve dolu yağışıyla birlikte şiddetli rüzgarın etkili olduğunu söyledi.

Koca, yaklaşık yarım saat dolu ve fırtınanın etkili olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Beldede yaşayan 90 yaşındaki insanlarımızın hatırlamadığı bir afet yaşadık. Yetkililer burada, hasar tespit çalışmalarının yaptıktan sonra inşallah yaralarımız sarılacak. Vatandaşlarımız çok zor durumda. Burada seracılık yapılıyor. Seralarımızın yüzde 80'i kullanılamaz hale geldi. Meyve ağaçları kökünden söküldü. Halkımız çok perişan. Yaklaşık 20 ev kullanılamaz hale geldi, birçok evin de eşyaları zarar gördü. Kaldırım taşları yerinden söküldü, sokaktaki araçlar oluşan sel nedeniyle sürüklendi. Allah bir daha böyle afet yaşatmasın.''

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün hasar tespit çalışması yaptığı beldede, kaldırım taşlarının sökülmesi sonucu kapanan yollar iş makineleriyle açılıyor.

Öte yandan Eskişehir Vali Yardımcısı Rıza Dalan ve Sarıcakaya Kaymakamı Bahattin Çelik de, bölgede inceleme yaptı.

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA