Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can Alpagut Beldesini Ziyaret Etti

Eskişehir Mihalgazi İlçesi Alpagut Beldesi'nde yaşanan dolu ve fırtına felaketini yerinde inceleyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, felakette zarar gören çiftçiler için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can Alpagut Beldesini Ziyaret Etti
Şiddetli yağmur ve dolunun etkisiyle seraların büyük zarar gördüğü Alpagut’da ev ve iş yerleri de büyük zarar gördü. AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı yaşanan afetin ardından incelemelerde bulunmak üzere Alpagut’a gitti. Yaşanan afetin zarar tespit çalışmaları devam ederken, özel idareye ait iş makineleri da selden zarar gören yollarda çalışma başlattı.

İlçe kaymakamı ve belde belediye başkanından bilgi alan Milletvekili Can, "Yaşanan felaketin can kaybı yaşanmadan atlatılmış olması tek tesellimiz" dedi.

Bölge ekonomisinin seracılık üzerine kurulu olduğunu belirten Can, ortaya çıkan zararın en kısa sürede giderilmesi için yapılması gerekenleri Tarım Bakanlı nezdinde takip edeceklerini kaydetti.

Yaşanan felaketin izlerinin bir an önce silinmesi için seferber olacaklarını ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda Alpagut’luların yanında olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA