Seyirci Değil Sporcuyuz Projesi

Kilis Belediyesi tarafından "Seyirci Değil Sporcuyuz Projesi" kapsamında futbolcu çocuklara spor malzemesi dağıtıldı.

Seyirci Değil Sporcuyuz Projesi
Kilis Belediyespor Tesisleri'nde gerçekleştirilen malzeme dağıtım törenine; Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, Kilis Belediyespor Başkanı Teyfuk Ercan ile çok sayıda davetli katıldı.

SODES kapsamında gerçekleştirilen "Seyirci Değil Sporcuyuz Projesi" hakkında bilgi veren proje koordinatörü Makine Mühendisi Murat Bilecen, Kilis'te insanların spor yapacakları alanların kısıtlı olduğunu, bundan dolayı gençlerin boş vakitlerini kendilerinin fiziksel ve ruhsal gelişimini olumlu etkileyecek olan sportif faaliyetler yerine kahvehanelerde, internet kafelerde harcamakta olduğunu belirterek, "Doğru yönlendirilemeyen gençlerin bu tür ortamlarda her türlü kötü alışkanlığı edinmeleri kaçınılmaz bir sonuçtur. Gençlerimiz ve çocuklarımızı bu tür ortamlardan uzaklaştırmak, onların gelişimine pozitif yönde katkı sağlamak, onlara spor yapabilecekleri imkanlar sunabilmek için 2008 SODES projeleri kapsamında 'Seyirci Olma Sporcu Ol' isimli kültür, sanat spor projesiyle çıktığımız spora teşvik yolculuğunda her geçen yıl üzerine bir şeyler koyarak günümüze kadar geldik. 2008 yılında gerçekleştirilen projeyle daha önce ilimizde benzeri dahi olmayan, hatta birçok büyük şehirde bulunmayan özellikte ve kalitede 2 adet suni çim futbol sahası ve 6 adet çok amaçlı modüler semt sahasını ilimize kazandırdık. Sahaların halkın kullanımına açılmasından sonra diğer semtlerden gelen yoğun talepler doğrultusunda 'Seyirci Olma Sporcu Ol Devam Ediyor' isimli ikinci bir proje hazırlanmış ve bu proje kapsamında da şehrin diğer semtlerine 3 adet modüler saha yapılarak proje ilimizin tümüne yayılmıştır. 'Seyirci Olma Sporcu Ol' sloganıyla başlatılan kültür sanat spor projelerinin çarpan etkisi her geçen gün artmış ve 'Seyirci Değil Sporcuyuz' isimli diğer bir SODES projesi doğmuştur" şeklinde konuştu.

"Bu projeyle daha önce SODES projeleri kapsamında yaptırılan suni çim futbol sahalarında yaz tatili döneminde Kilis’te yaşayan eski lisanslı futbolcular nezaretinde ilimizde yaşayan yaşları 8-14 arası olan 100 çocuğumuza bir futbol kursu düzenlenmesi hedeflenmektedir" ifadelerini kullanan Bilecen, sözlerini şöyle tamamladı: "Proje kapsamında çocuklarımızı spora teşvik için onlara spor kıyafeti ve spor ayakkabı verilecektir. Kurs sonunda 100 yıldız sporcunun eski milli futbolcularla buluşturulmaları hedeflenmektedir. Eski milli futbolcuların ilimize gelmesiyle hem 100 çocuğumuz daha önce ekranlarda izlediği futbolcu ağabeyleriyle tanışma fırsatı bulacak, hem de onların deneyimlerinden faydalanıp futbol ve spor yaşamı hakkında sormak istediklerini sorabilecekleri bir imkan bulacaklardır. Kurs sonunda 100 sporcu çocuğumuz Bülent Korkmaz, Tugay Kerimoğlu, Hakan Ünsal, Metin Tekin gibi eski milli futbolcularla bir araya getirilecek, küçük bir söyleşi yapmaları ve beraber yemek yemeleri sağlanacaktır."

Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ile AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat tarafından çocuklara spor malzemeleri dağıtıldı .
Kaynak: İHA