Davutoğlu: Uluslar Arası Kamu Oyu Suriye'deki Katliama 'Dur' Desin

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye'deki krizi ele almak amacıyla geldiği İstanbul'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Davutoğlu: Uluslar Arası Kamu Oyu Suriye'deki Katliama 'Dur' Desin
Clinton ve Davutoğlu, gerçekleştirdikleri heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB ve Arap Biriliği özel temsilcisi Kofi Annan'ın istifa etmesinden sonra Suriye'deki insani durumun daha da kötüleştiğine dikkat çekerek,"Suriye'deki durum gittikçe kötüye gidiyor. Halep'teki gelişmeler bize kaygı veriyor. Halep'te hava saldırıları, hem büyük insan katliamlarına hem de tarih katliamına neden oluyor. Uluslar arası kamuoyunun bu katliamlara dur diyecek kararlı adımları atması lazım. " dedi.

Clinton ile Suriye'deki geçiş sürecinin en kısa sürede tamamlanması ve her hangi bir güç boşluğunun oluşmaması konusunda mutabık kaldıklarını ifade eden Davutoğlu."Bu boşluktan istifade etmek isteyecek başta PKK olmak üzere her türlü terör gruplarına karşı atılacak adımlar konusunda ortak perspektifimiz var." diye konuştu.

Davutoğlu, terör konusunda her türlü tedbiri alma konusunda ortak fikir birliğinde olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton ise, Suriye'de muhaliflerin desteklenmesi ve Esed sonrasını da bir bir ele aldıklarını ifade ederek ABD ve Türkiye'nin ortak operasyonel adımlar atma kararı aldıklarını aktardı.

Suriye Devlet Başkanı Esed'in düşüşünü hızlandırmanın yanı sıra insani yardımlar yaptıklarını ifade eden Clinton,"BM raporlarında şu an Suriye'de 2 milyon yardıma muhtaç insan bulunuyor. Çok sayıda kişi mülteci durumunda bu sayıda da giderek artıyor. Türkiye'ye gelen mülteci sayısı 50 bine ulaştı. Bu konuda Türkiye'nin katkılarından dolayı hükümete teşekkür ediyorum. " diye konuştu .