'En Kahpe Metotlarla Terörü İcra Erenlerle Mücadelemiz Devam Edecektir'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün (9 Ağustos) İzmir'in Foça ilçesinde askeri servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan askerleri, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde ziyaret etti.

'En Kahpe Metotlarla Terörü İcra Erenlerle Mücadelemiz Devam Edecektir'
Daha sonra bir açıklama yapan Gül, terörle amansız bir mücadele içerisinde olduklarını belirterek, “Terörle bu mücadelemiz sadece belli sınırlarımızda veya sadece belli bölgelerimizde değil, bütün yurt sathındadır. Maalesef dünkü olay da bunlardan birisidir. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çok kahramanca otobüsü durduran ve daha fazla acı çekmemizi önleyen uzman çavuş kardeşimize de Allah’tan şifalar diliyorum.” dedi.

Terör saldırısında yaralananların biri hariç sağlık durumunun daha iyi olduğu bilgisini veren Cumhurbaşkanı Gül, “Olaydan sonra en süratli şekilde gerek tıbbi gerek diğer güvenlik tedbirleri alınmıştır. Elden gelen her şey yapılmaktadır. Yaralılarımızın tedavisi için tıp fakültesine, üniversiteye, bütün doktorlara, herkese teşekkür ediyorum. Tekrar şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türk milletinin başı sağolsun. Yaralılarımıza da acil şifa diliyorum.” şeklinde konuştu.

'BU İNSANLARIN İNSANLIKTAN NE ANLADIĞINI TÜM DÜNYA GÖRDÜ'
Terör örgütü üyelerinin ramazanda bile elini kana bulamaktan çekinmediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, “Şunu herkesin bir kez daha bilmesini istiyorum ki böyle bir ramazan gününde, böyle bir mübarek günde bile elini kana bulamaktan, tuzak kurmaktan, sivil görevli, güvenlik görevlisi ayırt etmeden bu saldırıları yapmaktan çekinmeyen insanların zihniyetini, bu insanların insanlıktan anladığının ne olduğunu sadece milletimizin değil, tüm dünyanın görmesi gerekiyor, zaten de görmüştür. O bakımdan terörle mücadelede her türlü meşruiyetimiz vardır. Terörle mücadele her türlü üstünlüğümüz, azim ve kararlılıkla yapılacaktır.” dedi.

Saldırının ramazan ayında yapıldığını tekrarlayan Gül, “Böyle ramazan gününde bile, mübarek günde bile sivil asker ayrımı yapmadan elini kana bulayan, tuzaklar kuran, en kahpe metotlarla terörü icra etmekten çekinmeyen bu insanlarla azimli ve kararlı şekilde mücadele devam edecektir. Bunu da herkesin bilmesini isterim.” diyerek, Türk milletine başsağlığı diledi.Yaralı askerleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşlik etti. Ziyaretin ardından Çeşme ilçesinde hareket eden Cumhurbaşkanı Gül, buradaki Merkez Camisi’nde cuma namazını kıldı .