Bakan Günay, İzmir'de Yanan Tarihi Binayı İnceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yangın sonucu büyük hasar gören İzmir Kemeraltı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait iki katlı tarihi binada incelemelerde bulundu.

Konak merkezde, Doğum Hastanesi'nin arkasında restorasyon bekleyen tarihi binaların bulunduğu 848 Sokak 46 numarada bulunan İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Müdürlüğü'nde çıkan yangında hasarın büyük olması sebebiyle Bakan Günay'ın son derece üzgün olduğu gözlendi.

Bina çıkışında açıklamada bulunan Günay şunları söyledi: "Gece yarısı başlayan bir yangınla gördüğünüz gibi bina son derece zarar görmüştür. Bir elektrik kontağı olduğu söyleniyor. Sabah 10 sularında haber aldım. İlk uçakla incelemek ve yerinde bilgi almak içi geldim. 2000 yıllarda restore edilmiş bir bina. Gördüğünüz gibi son derece büyük bir zarar gördü. Tadilatı yapılmış bir yapı. Bizim için çok önemliydi. İtfaiye ekipleri gerekli tetkikleri yaptıktan sonra raporları sunacağız. İzmir'de yeni binalar kazandırmaya çalışırken, kendi binamızda kontak olması bizi son derece üzdü. Bunu iyileştirmeye devam edeceğiz; fakat önce nedenini öğrenmemiz lazım." Binanın panjurlar kapalı olması sebebiyle yangının uzun süre hissedilmediği için büyüdüğünü söyleyen Günay, "Herkesin tarihi konularda çok dikkatli olması, gerekli önlemleri alması gerektiği halde ihmal oluşmuş. Elektrik kontağı, sigorta açığı var. Konu ile ilgili araştırmalar sürüyor" dedi.

Günay, bina ile ilgili sabotaj ihtimalinin olmadığını vurguladı.

Yangın çıkan binayı inceledikten sonra Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte Kemeraltı'nı gezdi. İzmir Tarihi Kemeraltı'nın içinde bulunan Kızılay Çadırı'na uğrayan Günay, sağlık çalışanlarına 'oruçluyum kan bağışı yapabilir miyim' diye sordu. Günay, sağlık açısından uygun olmadığını öğrenince kan bağışında bulunmadı. Günay, Kemeraltı'ndaki gezinin ardından İzmir Opera Binası'nda basına kapalı gerçekleştirilen programa geçti. Günay'ın akşam saatlerinde İzmir'den ayrılacağı öğrenildi .
Kaynak: İHA