Servet Kabaklı’ya Azerbaycan Devlet İlimler Akademisi Tarafından Fahri Doktora Ünvanı Verildi

Azerbaycan Devlet İlimler Akademisi tarafından Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Servet Kabaklı’ya Fahri Doktora ünvanı verildi.

Ödül töreni Milli İlimler Akademisi’ne bağlı olan Elyazmaları Enstitüsü'nde düzenlendi.

Servet Kabaklı ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Son zamanlarda 'vefa', İstanbul’da bir semtin adı olarak kaldı derler. Doğduğumuz, Yyıllarca hizmet ettiğimiz Elazığ'ın üniversitesinin kurulması için şahsen yazılarımı toplasak bir kitap olur. Atamız (babamız) Ahmet Kabaklı’nın yazdığı kitaplarını toplasak 5 cilt kitap olur. Elazığ’da üniversite kuruldu, 40 bine yakın talebesi var. Elazığ’daki Fırat Ünversitesi, kendi öz evladı olan Ahmet Kabaklı’ya böyle bir vefayı layık görmedi. Bakü’de böyle bir “Fahri Doktora Diploması”nı sadece kendi namımdan değil 11 yıl önce hakka yürüyen, rahmete giden atamız Ahmet Kabaklı namına da kabul ediyorum” dedi.

Kabaklı,”Türkiye’de görmediğimiz vefayı Türk dünyasının bu güzel şehrinde görmüş olmaktan çok memnunum. Çocukluğumuzdan itibaren Türk dünyasının birliği, dirliği için mücadele ettik. Kültürel, iktisadi ve her manada bir ve bütün olması için çalıştık. Bugün burada böyle bir kadirşinaslığa muhatap olmaktan dolayı kim sevinmez ki! Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende ödül alan bir diğer isimse Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu oldu. “Türk Edebiyatı Dostluk Diploması” ödülünü alan Selmanoğlu, ”Esas gelişimizin sebebi Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Sayın Servet Kabaklı’ya Fahri Doktora ünvanı verilmesiydi. Bize de Türk Edebiyatıyla ilgili Dostluk Diploması verildi.

Bu güzel heyete bize vermiş oldukları ödüllerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Geçen günlerde düzenlemiş olduğumuz Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın 20. yılını tamamlamış olduk. Türk dünyasının önemli şairlerini güzel Elazığ’a davet etmiştik. Neticesinde arkadaşlarımız bizi buraya davet ettiler, biz de heyetimizle birlikte buraya geldik. Ben bu duygularla burada olmaktan çok mutluyum. Almış olduğum ödülü de Elazığ adına alıyorum” dedi.

Kaynak: İHA