AK Parti Kütahya Teşkilatları 'yerel Basın'la Buluştu

AK Parti Kütahya İl Teşkilatları düzenlenen bir organizasyonla Kütahya basınıyla buluştu.

Kütahya’da devam eden hizmetler konusunda basın mensuplarına bilgiler veren AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, yaşanan kongre sürecinin ardından parti teşkilatlarının Kütahya’ya hizmet etmeye devam ettiğini bildirdi. 29 Nisanda yapılan kongrenin ardından AK Parti Kütahya İl Teşkilatlarının yeni yönetimleriyle hizmet etmeye devam ettiklerini ifade eden İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, uzun zamandır planlanan ve Kütahya’nın konuşulacağı bir toplantının düzenlenmesini arzu ettiklerini, bu toplantıyla hem Kütahya’ya yapılan hizmetlerin anlatılması hem de Kütahya basınının sıkıntılarının gündeme getirilmesi konusunda oldukça önemli olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını ve bu birliktelik sayesinde Kütahya’ya daha iyi hizmetlerin gelebileceğini vurgulayan İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Bizlerde, siyaseti toplumun bütün katmanlarını beli bir noktaya getirip birlik ve beraberlik içinde çalışmanın o ile katkısının olduğu düşüncesi var. Yani sadece kendi içimizde, işte belediyemizle, milletvekillerimizle, teşkilat içi birlik ve beraberliği muhakkak olması gerekiyor. Olmazsa olmaz şartlarından ama bizim hedeflerimizden bir tanesi Kütahya’daki sivil toplum örgütlerini diğer siyasi partileri de bir araya getirerek Kütahya için ne yapabiliriz, Kütahya için hangi projelere imza atarız, hangi projelere takip edebiliriz? Bunların düşüncesi ile bu dönem buraya geldik” dedi.

Yol çalışmalarından bahseden Saraçoğlu, “Kütahya’da çok ciddi anlamda yol çalışmaları devam ediyor. Eskişehir’i duble yolla Kütahya’ya bağladık, Bilecik tarafı, Afyon tarafı, Tavşanlı duble yolla bağlandı. Duble yolları bitirdik. Hala yol çalışmaları devam ediyor. Bu yolları bitirdik ama yeterli mi, bence yetersiz. Ne yaptık bu dönemde. Sıcak asfalt çalışmaları başladı.

Domaniç-Tavşanlı arasındaki yolumuz A1 kalitesinde çalışması devam ediyor. Tavşanlı-Emet-Hisarcık- Simav yolu ihale edildi, çalışmaları devam ediyor. Emet-Hisarcık-Gediz yolu devam ediyor, Kütahya’ya bağlayan Gediz yolu Gediz kavşağından itibaren genişletilmiş yol alarak planlamış, duble yol olarak ihale edildi. Bu yıl sonuna kadar Çavdarhisar ilçesine kadar duble yol olarak tamamlanması bekleniyor. Altıntaş-Dumlupınar-İzmir yoluna bağlayacak yol hızlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.” Yapımı devam eden ve 2012 yılının 29 Ekiminde hizmete başlayacağı bildirilen Zafer Havalimanının Kütahya için büyük önem taşıdığını ve ilin kalkınmasında lokomotif görevi göreceğini kaydeden AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu; “Bizim olmazsa olmaz projemiz Altıntaş Zafer Havalimanı projesi, şirket yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bu yıl itibariyle havaalanını açacaklarını ifade ettiler. Bu proje bizi mutlu ediyor. Neden Kütahya’nın Belediyesi, Milletvekilleri çalışmıyor? denilen bir yerde devasa bir projenin Kütahya’nın sınırları içerisinde yapılması çalıştığımızın ifadesidir. Afyon’un Uşak’ın ve Kütahya’nın ve buradan iddia ediyorum Eskişehir’in de uçuşlarının buradan yapacağına inanıyorum. Bölgesel havalimanın Kütahya sınırları içinde olması bizlere gurur veriyor. Halkımıza da gurur verdiğini düşünüyorum. Bu proje bizim için lokomotif bir proje. Bu proje bittiği anda gerek yollarımızla, gerek organize sanayi bölgelerimizle ilgili gerek o bölgenin kalkınmasında lokomotif görevi görecek. Havaalanının Kütahya’ya ayrı bir hava katacağını düşünüyorum. İlimizi demiryolu bağlantısı ve havayolu bağlantısını bu dönemde buluşturduk. Bununla da ne karar gurur duysak azdır.” Kütahya’da organize sanayi bölgelerine yapılan yatırımların da artarak devam ettiğini anlatan Saraçoğlu, gelişmelerle bu yatırımların sayılarının artacağını ümit ettiklerini kaydetti.

Toplantının devamında Kütahya basınının sorunları gündeme alındı. Burada yapılan konuşmalarda basının desteklenmesi gerektiği ve bu desteğin hizmet karşılığı olarak yapılmasının önemine değinildi. AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri de parti olarak ellerinden geldiğince her zaman Kütahya basınının yanında olduğunu ifade ederek işadamlarının ve esnafın reklam ve abone noktasında gereken desteği sağlamalarının oldukça önemli olduğunu vurguladılar.

Düzenlenen kahvaltılı toplantıya AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: İHA