Hastanede Bir Süre Hizmet Verilemedi

Mısır'ın en büyük sağlık kuruluşu Kasr el-Ayn Üniversite Hastanesi'nde sağlık personeline saldırıldığı, olayla ilgili 2 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Saldırı nedeniyle hastanede bir süre sağlık hizmeti verilemediği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, silahla yaralanma Sonucu hastanenin acil servisine getirilen bir kişi, hayatını kaybetti. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişiyi bulmak için hastaneye gelen 2 cenaze yakını, sağlık perSoneline saldırdı. Söz konusu 2 şüpheli gözaltına alındı.

Kasr el-Ayn Üniversite Hastanesi idaresinden yapılan açıklamada, ülkede Son haftalarda saldırılar nedeniyle bazı sağlık kuruluşlarının kapatıldığı hatırlatıldı. Üniversite hastanesindeki perSonelin ve hastaların güvenliği için söz konusu saldırı nedeniyle birkaç saat hizmet verilemeyeceği bildirildi.

Hastane idaresi, olay Sonucunda hastaneyi birkaç saat süreyle kapattı, Doktorlar arkadaşlarına yapılan saldırıyı kınadı.

Bunun yanında, saldırıları şiddetle kınayan Doktorlar Sendikası, İçişleri Bakanlığı'nı pasif olmakla suçladı ve bu tür olayların tekrar etmesinden bakanlığın sorumlu olduğunu belirtti.

Sendika Konseyi Üyesi Ahmed Lutfi, yaptığı açıklamada, bu pasifliğin ülkede kargaşaya neden olduğunu ifade etti.

Bir diğer Sendika Konseyi Üyesi Ahmed Hüseyin de Doktorların isteklerinin yerine getirilmediğini, saldırıların devam ettiğini bildirdi.

Hüseyin, ülke genelindeki Doktorların eylül ayının başından itibaren, acil durumlar dışında iş bırakma eylemi yapması istemiyle konseye dilekçe sunduğunu belirtti.

25 Ocak Devrimi sırasında birçok hastanedeki perSonel saldırılara maruz kalmış ve geçici olarak kapatılmıştı. Bu tür saldırıların genellikle, hastalarına özel tıbbi bakım yapılmasını ve öncelik sunulmasını isteyen hasta yakınları tarafından yapıldığı ifade ediliyor.

Muhabir: Yasir Ebu el-Leyl/Orhan Güvel

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA