Yangına Katılan Köylülere Teşekkür Belgesi Verildi

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Uludağ’da yangına söndürme çalışmalarına kadın, çoluk, çocuk demeden katılan Kozluca köylülerine teşekkür etti.

Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Harmancık Kaymakamı Kemal Karahan ve Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile birlikte 20 Temmuz Cuma günü Uludağ’da çıkan yangında söndürme çalışmalarına katılan Kozluca köylülerini ziyaret etti.

Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, köylülere yangında ki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederken, "Ormanlar hepimizin, ormanlar en önemli milli kaynağımızdır. Bu nedenle çıkan yangında fedakarca söndürme çalışmalarına katılan köylülerimize ben teşekkür ediyorum.” dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun da, çıkan yangının, ormanın ortasında ve gençleştirme sahalarına yakın olması sebebiyle çok tehlikeli olduğunu belirterek, müdahalede gecikme olması durumunda bir felakete yol açabileceğini söyledi.

Söndürme çalışmalarına katılan köylülerin katkısı ile yangının kontrol altına alındığını ifade eden Coşkun, asıl önemli olanın yangının hiç çıkmaması olduğunu kaydetti.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde seyrettiği bu günlerde ağaçlık alanlarda rastgele ateş yakılmamasını isteyen Köksal Coşkun, “37 gözetleme kulesi, 500 kadar yangın söndürme işçisi, 70 kadar söndürme aracı ile teyakkuz halinde beklemekteyiz. Bir duman görüldüğü takdirde vatandaşlarımız derhal ücretsiz Orman yangın ihbar hattı Alo 177'yi arasınlar.” uyarısında bulundu. Konuşmaların ardından Uludağ’da çıkan yangını Alo 177'ye bildiren ve söndürme çalışmalarına katılan Şaban Demirel ve 5'i kadın 24 köylüye teşekkür belgeleri verildi.

Ayrıca yangın söndürme çalışmalarına iş makinesi göndererek katılan; Hayri Ögelman Madencilik Ltd. Şti, Krom Maden San. Tic. A.Ş, Karizma Mad. San Tic. A.Ş. ve Harmancık Belediyesine de teşekkür plaketi verildi.

16 Temmuz 2012 Pazartesi günü saat 13.00 sularında Bursa Harmancık İlçesi Kozluca Köyü Çevçev Çeşmesi mevkiinde orman yangını çıkmıştı. İlk müdahale Harmancık İşletme Şefliği yangın söndürme ekiplerince yapılan yangın özel sektör, Kozluca köylülerinin de yardımı ile kontrol altına alınmıştı. Harmancık İşletme Şefliğinde Kızılçam ve karaçamdan oluşan 534 numaralı bölmede çıkan yangında 2 hektar ormanlık alan zarar görmüştü .