Londra’da Öğrencilerden Hükümete 'olimpiyat Oyunlu' Protesto

2012 Olimpiyat Oyunlarının başlamasına sayılı günlerin kaldığı Londra’da işsizlik, artan üniversite harçları ve ev kiraları nedeniyle toplanan bir grup öğrenci, kendi hazırladıkları 'olimpiyat oyunları' ile hükümeti protesto etti.

Hükümeti protesto etmek için kendi olimpiyat oyunlarını hazırlayan bir grup genç, geleceklerinin David Cameron hükümeti ile çöpe atıldığını ifade ederek, Olimpiyat Parkı yakınında kurdukları mini olimpiyat sitesinde yarışmalar düzenlediler. Yarışmaların birincilerine madalyaları takdim edilirken, öğrenciler olimpiyatlara harcanan paranın kendi geleceklerine yatırılmamasını protesto ettiklerini ifade ettiler.

İş için Savaşan Gençler Derneği Üyesi Iain Dalton, yaptığı açıklamasında, “Hükümetin aldığı tasarruf politikaları yüzünden bugün birçok kişi büyük zorluk çekiyor. Benim küçük kardeşimin okula gitmesi için 9 bin Sterline ihtiyacı var, benim üniversiteden aldığım bursları geri ödemem gerekiyor, büyük abim bir yıldan uzun süredir işsiz ve üniversite mezunu. Uzun vadede iş bulup ev sahibi olup bir aile kurmak hayal oldu” dedi.

Claire Laker ise, “Olimpiyatları Londra’ ya getirmek için milyarlarca para harcandı ancak gençler çok ciddi bir mücadele veriyorlar. Biz hükümeti tasarruf planları adı altında yapılan üniversite harçlarının yükseltilmesi, artan işsizlik oranları, ev aile kurmanın önüne koyduğu tüm engelleri kaldırması için göreve çağırıyoruz” ifadesinde bulundu .
Kaynak: İHA