700 Yıllık Camide Müslümanlar Namaz Kılarken, Yabancı Turistler İse Camiyi Gezme Fırsatı Buluyor

Anamur ilçesindeki Mamure Kalesi içinde bulunan 700 yıllık cami, Müslümanlara ibadet etme imkanı sağlarken, kaleyi gezmeye gelen yabancı turistlerin de ilgi odağı halinde.

Anamur Müze Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Mamure Kalesi'nin avlusunda bulunan tarihi cami, Karamanoğlu Mahmut Bey tarafından 1300-1308 yılları arasında yaptırıldı.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de ibadete açık olan cami, 1972-1973 yıllarında restore edilerek bugünkü haliyle hizmet vermeye devam etti.

25 yıldır camide görev yapan imam Mehmet Ali Tez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kale yakınındaki Bozdoğan köylünün yanı sıra şehirden de camiye gelenler olduğunu belirterek, ''Buranın tarihi bir havası var. Bazı vatandaşlarımız cuma namazlarını kılmak için özellikle burayı tercih ediyor'' dedi.

Mamure Kalesi'ni gezen turistlerin de camiye ilgi gösterdiğini ifade eden Tez, ''Camiyi inceleyen yabancı turistler, namaz saatlerinde Müslümanların ibadet şeklini görme fırsatı da buluyor ve ilgiyle izliyorlar'' diye konuştu.

Camide ibadetlerini yapan vatandaşlar ise, kalenin yakınında uygun bir yere hem kale hem de camiye ibadete gelenlerin kullanabileceği tuvaletlere ihtiyaç olduğunu söylediler.

Muhabir: Tahsin Ünlü/Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA