Kim Market Ramazan’a 4 Yeni Mağazayla Girdi

Perakende sektörünün öncü firmalarından Kim Marketler Zinciri, Ramazan ayına 4 yeni mağaza açılışıyla girdi.

İstanbul Esenler ve Küçükköy’de 2 Kim Pratik ve Halkalı’da 2 süper market açılışı yapan Kim Market, toplam mağaza sayısını 65’e çıkardı. Açılış töreninde konuşan Kim Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan, “Son mağazalarımızla birlikte Temmuz ayında 6 mağaza açılışı yaptık. 150’den fazla vatandaşımıza istihdam sağladık. Gerek Türkiye geneli gerekse yurt dışı yatırımlarımızla perakende sektöründe ilk 5 arasına girmeyi hedefliyoruz. Artık yerli market zincirleri global perakendecilerle rekabet edebilecek birikim ve güce ulaştı. Perakende sektöründe oyunun kuralları değişmeye başladı.

Yoğun rekabet ortamında köşemize çekilmek yerine kazandığımız her kuruşu yatırıma harcayacağız.” diye konuştu.

İstanbul Marketi olarak yola çıkan Kim Marketin, farklı illerdeki yatırımlarıyla ulusal bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Erol Ersan, “Hedefimiz, ilk olarak Marmara bölgesindeki yapılanmamızı tamamlamak. Bir taraftan da yurt dışındaki fırsatları gündemimize aldık. Irak pazarıyla başladığımız yatırımlara potansiyel gördüğümüz farklı ülkelerle devam edeceğiz. Halihazırda pek çok ülkede yatırım görüşmelerimiz devam ediyor. Perakende sektöründe kendimize has bir konsept geliştirdik. Elde ettiğimiz başarı yerli ve yabancı sermaye gruplarının dikkatini çekti. Son dönemlerde ortaklık ve satın alma teklifleri alıyoruz. Firma olarak tamamen kendi sermayemizle organik büyüme şeklinde ilerleyeceğiz. Cazip bir fırsat görürsek kendi sektörümüzde satın alma yapabiliriz. İlk olarak İstanbul pazarında daha sonra ise Marmara Bölgesi’nde pazar liderliğine ulaşmak için yatırımlarımızı planladık.” diye konuştu.

RAMAZAN’A ÖZEL NÖBETÇİ MAĞAZA

Açılışta konuşan Kim Market Genel Müdürü Hamit Akçay da Ramazan ayıyla birlikte örnek bir uygulamayı da devreye sokacaklarını belirterek, “Özel olarak seçtiğimiz 3 mağazayı, Ramazan ayında nöbetçi mağaza olarak görevlendireceğiz. Avrupa yakasında Fındıkzade, Anadolu yakasında Üsküdar ve İzmit merkez mağazamız Ramazan ayı boyunca Sahur süresince hizmet verecek. Bu uygulama çalışma şartları veya değişik sebeplerle alışverişe fırsat bulamayanlara büyük kolaylık sağlayacak.” şeklinde konuştu.