2.5 Kilometrelik Dere İslah Çalışması Yakında Tamamlanacak

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Eceler köyüne bağlı Çay Mahallesi’ndeki dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

DSİ tarafından yapılan 2.5 kilometrelik dere ıslah çalışmasını yerinde inceleyen İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, köylerin sorunlarının çözüldüğünü ifade etti.

Merkez Eceler Köyü Muhtarı Fevzi Gözpınar ise “Bu projede gerek İsmail Terzi ve diğer arkadaşların çok emekleri var” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi ise “Burası Eceler’in Çay mahallesidir. Burada vatandaşların dere ıslah konusunda yıllardan beri ısrarlı talepleri vardı. Dere yatağı kış sularında ve şiddetli baskınlarda değişiyordu. Vatandaşlarımız arazilerini kullanamıyorlardı. Buradaki düzenleme bittikten sonra vatandaşlarımız arazilerini kullanabilecekler, camii ve pazaryeri projesi var. Proje yaklaşık iki buçuk kilometredir. DSİ Bölge Müdürlüğü ile istişareleri yapıyorduk. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda biz de takibi yapıyoruz, DSİ bu çalışmayı yapıyor. Artık biz köylerimizin alt yapı çalışmalarını yaparken bu tür sorunları da halletme çalışıyoruz. Köylerimizin sorunu artık yol ve sudan ibaret değil. Kanalizasyon çalışması da yapılarak köylerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA