Fuar Kapsamında ''cumhuriyet'in Vitrini İzmir Fuarı'' Sergisi Açılacak

Bu yıl 81'incisi düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, fuarın tarihini yansıtan ''Cumhuriyet'in Vitrini İzmir Fuarı'' adlı sergi açılacak.

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın, onurlu geçmişine yakışır bir sergiyle taçlanacağını ifade etti.

''Cumhuriyet'in Vitrini İzmir Fuarı'' adıyla açılacak sergide, Türk fuarcılık sektörünün doğduğu İzmir Enternasyonal Fuarı'nın tarihinin gözler önüne serileceğini belirten Örs, danışmanlığını araştırmacı ve koleksiyoncu Aybala Yentürk'ün üstlendiği serginin fuar süresince Kültürpark'ta ziyaretçilerle buluşacağını kaydetti.

Örs, ''Cumhuriyet'in Vitrini İzmir Fuarı'' sergisinin, 1933-1939 döneminde, Türkiye'de modernleşmenin, sanayileşmenin ve yaşamın her alanında çağdaşlaşmanın somut halini yansıtan İEF'nin serüvenini anlatacağını vurguladı.

Dünyanın sayılı genel ticaret fuarlarından olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın, her yıl 60'ı aşkın ülkeden, bini aşkın katılımcı ve 1,5 milyon ziyaretçiyi konuk ettiğini ifade eden Örs, Büyük Atatürk'ün, ''Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın'' sözünden hareketle kurulan İzmir Fuarı için bu yıl da çok özel bir çaba harcadıklarını anlattı.

Örs, şunları kaydetti:

''İFF'yi geçmişten geleceğe taşımak istiyoruz. Amacımız, İzmir Fuarının 81'inci yaşını, adına yaraşır bir coşkuyla kutlamak. Önceliğimiz İEF'yi kültür ve sanat boyutuyla da kaliteli çizgiye oturmuş bir organizasyona dönüştürmek. Kültürpark'ın hemen her noktasına yayılmış sergi, gösteri, konser ve söyleşiler fuarımıza ayrı renkler katacak.

Bu etkinliklerden biri olacak 'Cumhuriyet'in Vitrini İzmir Fuarı' sergisi, sadece İzmirlilerin değil, ülkemizin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen tarih ve koleksiyon meraklılarının da yoğun ilgisini çekecek. 81. İzmir Enternasyonal Fuarı sergisi ile Türkiye'nin ilk fuarcılık müzesi ve belleği için de adım atılmış olacak.''

Muhabir: Seyhan Kurtman

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA