İzmir’in Sanattaki Serbest Bölgesi; Alaçatı

Kırmızı Ardıç Kuşu sanat galerisi kurucusu ressam Sayra İnce Muran, Alaçatı’nın sanat ve sanatçıları kucakladığını açıkladı.

Alaçatı’ya ilk sanat galerisini kazandırdığını açıklayan Muran,” Alaçatı’nın artistik farkı, hatta büyüsü; beldenin proje üretebilmesinden, en önemlisi de var olanı ve değerlerini muhafaza etmekten, elimizdekini korumaktan kaynaklanıyor” dedi.

Temsil ettikleri sanatçıların kariyerlerine yardımcı olmak, adı yerleşmiş tanınan sanatçıların yanına genç sanatçıları da desteklemeyi kendine görev edindiğini vurgulayan Sayra İnce Muran,” Galerici ve sanatçı uzun yol arkadaşlarıdır. Sadece sergi bazlı değil, uzun süreli çalışıyoruz. Şu anda Alaçatı’da iki galerimiz var. Üçüncü galerimizi Almanya’nın Köln şehrinde açmak üzere çalışmalarımıza başladık. Türk sanatçıların çağdaş ve modern eserlerini başka ülkelere taşıma fikri ile onur duyuyorum. Yerel sanatın Alaçatı’dan dünya pazarına ihraç edilmesini sağlayabilmenin de haklı gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

Muran, Kırmızı Ardıç Kuşu Sanat Galerisi’nin 2005 ila 2011 yılları arasında Ali Raşit Karakılıç, Arya Kemali, Bedri Baykam, Cenk Cindibek, Ege Aydan, Erdinç Babat, Ertuğrul Ateş, Fahri Sümer, Fuat Gülbakan, Gökalp Hamamcıoğlu, Gülay Öztoprak, Gülşah Bayraktar, Hülya Apaydın, Kadir Ata, Levent Özses, Mehmet Güleryüz, Nevin Mataracı, Nizam Güner, Oktay Değirmenci, Ömer Uluç, Özdemir Altan, Özlem Tarzan, Sait Mingü, Sayra İnce Muran, Sevgi Yalman, Suhandan Özay Demirkan, Şebnem Congar Moroğlu, Şebnem Tuncer Çamdalı, Tülin Kaynak, Uğur Çakı, Umur Türker ve Zümrüt Özmen’i ağırladığını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA