Bakan Dinçer, Suudi Bakan Al Saud İle Görüştü

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Türkiye’de eğitim sisteminde ciddi bir paradigma değişikliği yaptık.Bu konuda da kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Bakan Dinçer, Suudi Arabistan Eğitim Bakanı Prens Faysal Bin Abdullah Bin Mohammed Al Saud ile görüştü. Dolmabahçe Başbakanlık Ofisinde gerçekleşen görüşme öncesinde basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verildi.

Bakan Dinçer, Suudi Bakan Al Saud’un sergi açılışı için Türkiye’de bulunduğunu ve ziyaretin nezaket amaçlı olduğunu ifade etti.

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Bir değişim sürecinden geçiyoruz. Türkiye olarak giderek demokratikleşen, giderek toplum yapısını esnekleştiren bir hayat tarzına doğru kayıyoruz. Bütün bu değişikliler olurken tabii bir takım insanlar bundan rahatsız olabilir. Eleştirebilirler, gösteri yapabilirler. Bu yapılan eleştirileri, gösterileri dikkatle takip ederiz. Şayet haklılık payları varsa onlarla ilgili düzeltici tedbirler alınır. Yoksa da yaptığımız değişiklikleri ısrarla siz takip edersiniz. Bu açıdan bakıldığında bu olup bitenlerin hepsini normal görüyorum. Türkiye’de eğitim sisteminde ciddi bir paradigma değişikliği yaptık. Bu konuda da kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

SBS’ye ilişkin açıklamada bulunan Dinçer, “Türk eğitim sisteminin niteliğini ölçmek için hazırlıklar yapıyoruz. Zannediyorum, önümüzdeki aylarda bunlarla ilgili yaptığımız çalışmaları kamuoyu ile paylaşırız. Ve bundan sonra SBS gibi çocukları seçme ve eleme gibi kurguların eğitim üzerindeki olumsuz etkilerini de kaldıracak fırsatı yakalarız diye tahmin ediyorum” dedi.

Son olarak işitme engelliler sözlüğü hazırladıklarını belirten Bakan Dinçer, şunları söyledi : “İşitme engelliler sözlüğü hazırladık. Türkiye de işitme engellilerle ilgili bir lügat yoktu. Ve bu sebeple yapılan eğitimler belgelendirilemiyordu. Hatta bizim işitme engelli okullarımızda ders verecek hocaların da belgelendirilmesiyle ilgili sorunlar yaşıyorduk. Yaklaşık bir yıl süren uzun bir çalışmadan sonra Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Dil Kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa çalışmasıyla bin 900 sözcükten oluşan bir işitme engelliler sözlüğü hazırladık.”
Kaynak: İHA