Türkiye İkincilerinden Mersinli Efe Açıklama Yaptı

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda Türkiye ikincilerinden olan İçelli Muhammed Yusuf Efe, çok çalışmaktan ziyade düzenli ders çalışmanın yararlı olduğuna inanıyor.

Ev hanımı anne ve esnaf babanın çocuğu olan Efe, eğitim gördüğü bir dershanede gazetecilere yaptığı açıklamada, sonuçları öğrendiğinde çok mutlu olduğunu söyledi.

3 yıl 500 puan alabilmeyi ''şans'' diye nitelendiren Efe, ''Şansıma her zaman yapabileceğim sorular denk geldi. 3 sene 500 puan almamda en büyük unsur, bildiğim ve yapabileceğim soruların denk gelmesiydi. Her zaman çok çalışmaktan ziyade düzenli ders çalışmanın yararlı olduğunu savunmuşumdur. Ne zaman, nerede ne yapmam gerektiğini biliyordum. Neye ne kadar çalışmam gerektiğini biliyordum. Benim için anahtar, çok çalışmaktan çok, düzenli çalışmaktır'' dedi.

''İkincilik beklemiyordum'' diyen Efe, şöyle konuştu:

''3 sene 500 puan aldım, birinci olmak için daha ne yapabilirdim ki- Ama ikincilik geldi. Birinciliği bekliyordum aslında. Ama bir arkadaşımız, ek puanla birinciliği elde etmiş, ikinci oldum. Onu tebrik ediyorum ama, birinciliği bekliyordum, sınavda başka ne yapabilirdim ki- Yine de mutluyum. Benim hedefim 3 sene ful yapmaktı. 3 sene de ful çektim. Yine de ben kendimi birinci olarak hissediyorum. Bana bu süreçte destek veren tüm öğretmenlerimle aileme çok teşekkür ederim. Özellikle de Fen Lisesi'nde okuyan ablam Cansu Selin, bana her zaman destek oldu.''

Anne Nurcan Efe de, oğlunun matematik alanında düzenlenen birçok organizasyona katıldığını belirterek, bu alanda oğlunun çok sayıda derecesinin olduğunu vurguladı.

Muhabir: Kerem Kocalar / Anıl Bağrık

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
Kaynak: AA