Boşandığı Eşinin Evinde Pencereden Düşerek Öldüğü İddia Edilen Gülay Yaşar’ın Eski Eşi 6 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

İSTANBUL(İHA)Boşandığı eşinin evinde pencereden düşerek öldüğü iddia edilen Gülay Yaşar'ın eski eşi Muhittin
Özücoşkun'a ''tehdit ve hakaret'' suçlarından toplam 6 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edilen duruşmada, tutuksuz sanık Muhittin Özücoşkun'un avukatı Burcu Düzen Güler ile Gülay Yaşar'ın babası Duran Yaşar ve avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Seval Pehlivan hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Gülay Yaşar'ın babası müdahil Duran Yaşar, sanık hakkındaki şikayetinin devam ettiğini, sanığın cezalandırılmasını talep ettiğini söyledi.

Duruşmada söz alan sanık Özücuşkun’un avukatı Burcu Düzen müvekkilinin atılı suçu işlediğine dair somut maddi delilin olmadığını, suçun unsurlarının oluşmadığını bu nedenlerle müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti.

Verdiği aranın ardından kararını açıklayan hakim Cevdet Özcan, ''tehdit'' suçundan sanığın 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Hakim Özcan, sanığın söz konusu suçu birden fazla işlediğinden cezayı 3 yıla çıkardı. Sanık Muhittin Özücoşkun'un merhum Gülay Yaşar'a ''hakaret'' suçunu işlediğinden 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmeden hakim Cevdet Özcan, sanık hakkında başkaca indirim maddelerinin taktiren uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Böylece sanık Muhittin Özücoşkun toplam 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Davanın karar bağlanmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yaşar ailesinin avukatı Gökçesu Özgül, karardan memnun olduklarını belirterek, ''Ancak savcılık Gülay Yaşar'ın ölümüne intihar demiştir. Fakat Yaşar, cinayete kurban gitmiştir. Bu nedenlerle söz konusu mahkemenin verdiği kararla birlikte AİHM'e başvuracağız'' dedi.

Kısa bir açıklama yapan Yaşar’ın babası Duran Yaşar ise “Adalete her zaman güvendim. Katil 6 yıl ceza aldı. İnşallah diğer davadan da müebbet hapis alır dedi.

Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup da Yaşar ailesine destek vermek için adliye önündeki açıklamaya katıldı.

Kaynak: İHA