Adaylık Çalışmalarına Sponsor Olan Opel Türkiye, Yürütme Komitesine 4 Araç Tahsis Etti

Opel Türkiye firması, İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecindeki çalışmalarında kullanılmak üzere EXPO 2020 Yürütme Komitesi'ne 4 araç tahsis etti.

EXPO 2020 İzmir Ofisi'nde, İzmir Valisi ve Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraç, Yürütme Komitesi üyeleri ve Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik'in katılımıyla sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.

Vali Kıraç, törende yaptığı konuşmada, adaylık sürecinde yürütme komitesinin yoğun yurtiçi seyahatlere çıkacağını, bu süreçte Türkiye'ye gelecek konukların ören yerlerine götürülmesi ve yürütme komitesinin ofis işlerinde kullanmak üzere araç ihtiyacının bulunduğunu belirterek, Opel Türkiye firması ile yaptıkları görüşmeyle bu ihtiyacı karşılayan bir anlaşmaya vardıklarını ifade etti.

Opel'in adaylık sürecinin ilk sponsoru olduğunu, adaylık sürecinin tamamlanacağı 2013 yılına kadar 3 Insignia ve 1 Zafira modeli olmak üzere 4 aracını yürütme komitesine tahsis ettiğini kaydeden Kıraç, ''EXPO bir Türkiye projesidir. Türkiye'nin tüm önemli firmalarının da bu projeye destek vermesini bekliyoruz. Bugün Opel ile bir ilk adım attık. EXPO sürecine maddi manevi destek vermek isteyen firmaları sponsor olmak üzere davet ediyoruz. Özellikle yurtdışı bağlantıları yoğun olan iş dünyasının desteğini bekliyoruz'' diye konuştu.

Opel Türkiye Genel Müdürü Keklik ise İzmir'de faaliyet gösteren bir firma olarak böyle bir projeye destek olmaktan onur duyduklarını belirterek, ''EXPO 2020'nin gönüllü tanıtım elçileri olmak istiyoruz. Bu süreçle ilgili elden ne gelirse yapacağız. Bu sefer kazanacağımızdan şüphemiz yok'' dedi.

Vali Kıraç, protokol imza töreninin ardından Keklik ile birlikte tahsis edilen bir aracı test etti.

Muhabir: Tolga Albay / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Zülal Eser
Kaynak: AA