Gediz Kaymakamlığı 28 Öğrenciye Bisiklet Hediye Etti

Gediz Kaymakamlığı, okul öncesi eğitimden yararlanamadığı için eğitim programına alınan 28 öğrenciye bisiklet hediye etti.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Hayme Ana Anaokulu arasında imzalanan proje kapsamında ana okulu veya ana sınıfı bulunmayan köylerde yapılan alan taraması sonucu tespit edilen 36-72 ay arası 28 çocuğa iki grup halinde 15'er günlük eğitim verildi.

Eğitim programı sonunda Kaymakamlık'ta düzenlenen törende konuşan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, ikincisi gerçekleştirilen proje kapsamında Tepepınar, Yumrutaş, Ece, Sazak, Güzüngülü, Işıklar ve Dere köylerinde yapılan alan taramasında tespit edilen 36-72 aylık 28 çocuğa eğitim verildiğini bildirdi.

Öğrencilere çeşitli geziler düzenlendiğini ve kent yaşamı hakkında bilgi sahibi olmalarının sağlandığını belirten Çorumluoğlu, çocukların, Jandarma Karakolu, Belediye Hizmet Binası, Adliye Sarayı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, süt fabrikası, mağaza ve kuaför gibi toplu kullanım alanlarını yakından tanıyarak, buralarda nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgilendirildiğini ifade etti.

Çorumluoğlu, çocukların kıyafet, kırtasiye, temizlik, yemek ve yol giderlerinin Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca karşılandığını, bir yıl süreyle her türlü kazaya karşı ferdi kaza sigorta yaptırıldığını dile getirerek, ''Daha önce düzenlediğimiz projede 12 köyden 80 öğrencimiz eğitim aldı. Bu yıl 7 köyümüzden 28 öğrencimiz daha eğitime alınarak, hayata hazırlanmaya çalışıldı'' dedi.

Daha sonra, Çorumluoğlu tarafından eğitim programına katılan 28 öğrenciye birer bisiklet dağıtıldı.

Törene, Gediz Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Demirdağ, Hayme Ana Anaokulu Müdürü Nezihe Ataman ve öğrenci velileri katıldı.

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA