Sakatlar Derneği 400 Bin TL Borçlu

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, derneğin yaklaşık 400 bin TL borcu olduğunu açıkladı.

Yeni yönetimi basına tanıtmak için dernek binasında kahvaltı düzenleyen TSD Samsun Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, derneğin bugüne kadar yönetilmesi gerektiği gibi yönetilmediğini dile getirdi.Dernek mallarının amacı dışında kullanılarak ve dernek dışı kişilere kullandırılarak derneğin borçlandırıldığını ileri süren TSD Samsun Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, “Bizim şu anda toplam borcumuz 15 bin TL civarında. Ekolojik oyuncağa olan borçlarımızı hiç saymıyoruz. Ekolojik oyuncakta sigortaya, stopaja, çalışanlara, ustalara, organik oyuncağı faSon üretim yapıp mal veren firmaya borçlara var. Ekolojik oyuncaklar bir tek şahsın eline bırakılmış, hiçbir şekilde denetlenmemiş. Bu şahıs hiç kimseye hesap vermemiş. Burada ne geldi, ne gitti? Burada tamamen kayıt dışı çalışılmış. Bizim tahminimiz 400 bin TL civarında borç bulunmakta” dedi.

Şu anda kullandıkları dernek binaların bile kira borcu olduğunu ifade eden Yılmaz, “Dernek binamızın kira borcu olup olmadığını Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden araştırılmış, Sonuç olarak derneğimizin söz konusu yere ilişkin 2007 yılından bugüne kadar yaklaşık 8 bin TL kira borcu bulunduğu tespit edilmiştir. Samsun Büyükşehir Belediyesi de görevlerini yerine getirerek bizleri icraya verdiler. Belediye bizi icraya verdi diye gönül koymuş değiliz. Onlar bunu yapmak zorundalar. Çünkü onlarında sorumlu olduğu kurumlar var. Biz bir araya gelir, gerekli yardımlarımızı toplar kira borcumuzu ödemeye çalışırız. Biz yönetim olarak 2012 yılının Ocak ayından itibaren geriye dönük olmak üzere Son 6 aylık bedeli biz belediyeye ödeyeceğiz. Geri kalan borçla ilgili de belediyenin yardımlarını talep ediyoruz. Bunların haricinde Yeni Karakol civarında derneğimizin mülkiyetinde olan gayrimenkulümüz kiraya verilmiş. Ancak dernek evrakları arasında kira sözleşmesine rastlanmamış, gelir belgelerinde de ayrıca banka hesaplarında da herhangi bir kira gelirine rastlanmamıştır. Bu binamızın su borcu olup olmadığına bakıldığında 2005 yılından bu yana 4 bin TL’ye yakın su borcu bulunduğu, bu borcun taksitlendirildiği, yönetimimize bu yolla 2 bin 900 TL borç bırakıldığı tespit edilmiştir” diye konuştu.

Derneğin bugüne kadar yönetilmesi gerektiği gibi yönetilmediğini kaydeden Yılmaz, “Dernek mallarının amacı dışında kullanılarak ve dernek dışı kişilere kullandırılarak derneğimizin borçlandırılmıştır. Hatta derneğimize tekerlekli sandalye alınması için bağışlanan ‘mavi kapak’ların satılarak paraya dönüştürüldüğü, ancak tek bir tekerlekli sandalye alındığını gösteren fatura bulunmadığı, bu yolla insanların iyi niyetinin su istimal edildiği tespit edilmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA