SGKlıların Da ‘Özel Dişhekimi Hizmeti’ Alacağı İddiaları

Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, SGKlıların özel dişhekimlerinden hizmet alabileceklerine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını, böylesi bir anlaşmanın ise henüz gerçekleşmediğini söyledi.

SGKlıların Da ‘Özel Dişhekimi Hizmeti’ Alacağı İddiaları
Bazı gazete ve televizyonlarda yer alan; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) özel dişhekimlerinden hizmet satın alacağı yönündeki haberlerin hiçbir doğrululuk payı olmadığı uyarısında bulunan Yaman, bu konuda Sağlık Bakanlığı ve SGK’nın her şeyi belirlediği, anlaşmaların yapıldığı ve çok yakında bu hizmet alımı işinin başlayacağı belirtilerek, tarih dahi verilen haberler yayımlandığını anlattı. Yaman, “Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtmek istiyorum. Türk Dişhekimleri Birliği ve odalar, halkın daha iyi bir ağız diş sağlığı hizmetine ulaşabilmesi amacıyla eskiden beri SGK’lının özelden hizmet alması gerektiğini defalarca vurgulamıştır. Normalde olması gereken de SGK’lının özel dişhekiminden hizmet almasıdır. Halkımızın daha iyi ağız diş sağlığına ulaşması için elimizden gelen bütün fedakarlıkları yapacağımızı Sağlık Bakanlığı’na belirtmiştik” dedi.

Türk Dişhekimleri Birliği ile Türk Dişhekimleri Odası olarak, özeldeki dişhekimleri olarak anlaşma sağlanabilmesi için fiyatları daha aşağı çekmeğe razı olduklarını kaydeden Yaman, buna rağmen hükümetin gerekli adımları atmadığı gibi konuyu da sürüncemede bıraktığı yorumunda bulundu. Yaman, “Halbuki Sağlık Bakanlığı’nın açtığı iptidai ağız diş sağlığı merkezlerinden bu hizmetin sağlıklı verilmesi mümkün değil. Üstelik devletimize daha fazla paraya mal oluyor. Özelden sağlık hizmeti alırsa devlet o zaman oraya aktaracağı parayla daha fazla hizmet alabileceği gibi vatandaşında daha iyi bir hizmet alması mümkün. Böyle olursa hem vatandaş, hem de devlet kazanacak. Yani herkes kazanacak.” Bu durumun bir an önce düzeltilmesi çağrısında bulunan Hasan Yaman, geçmiş dönemde de hükümetler ile görüşmeler yapılmasına rağmen, söz konusu görüşmelerin, hükümetin son anda vazgeçmesine bağlı olarak ortada kaldığının altını çizdi. Yaman, “Yine Türk Dişhekimliği Birliği ve odalar, Çalışma Bakanlığı ile görüşmelerde bulunuyor. Bu görüşmelerde de belirli kalemlerde özelden hizmet alımı nasıl olur? Bunlar konuşulmaktadır. Ancak henüz üzerinde anlaşılmış bir şey yok. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kurluların ağız diş sağlığı çilesine son verilmesini destekliyoruz. Anlaşmanın olmamasının nedeni bizler değil, hükümettir. Bu işin biran önce sonuçlanması herkesin menfaatinedir” ifadesini kullandı .
Kaynak: İHA