Bakan Yıldırım’a PAÜ’den Fahri Doktora Unvanı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından fahri doktora unvanı verilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Vatandaşlarımızı doğu-batı, kuzey-güney demeden birbiriyle kaynaştırırsak terör bize zarar veremez” dedi.

Bakan Yıldırım’a PAÜ’den Fahri Doktora Unvanı
Bakan Yıldırım, Pamukkale Üniversitesi’nin PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2011-2012 akademik yılı mezuniyet törenine katıldı.

Törene Bakan Yıldırım’ın yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, akademisyenler, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Bağcı, her mezuniyet töreninin geleceğe daha güçlü girmek olduğunu belirterek, “36 bin öğrenci ve bin 600 akademik personel ile geleceğe umutla bakıyoruz. Üniversiteyi toplumdan, toplumsal ve ekonomik sorunlardan soyutlamak mümkün değildir” dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Yıldırım’a cübbesini giydirip, fahri doktora belgesini sunan Rektör Bağcı, ayrıca Bakan Yıldırım’a plaket, çeşm-i bülbül ve Yatağan kılıcı hediye etti. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Milletvekili Nihat Zeybekci’nin de bir konuşma yaptığı törende konuşan Vali Demir ise, “Üniversite Denizli için çok önemli. Üniversitemiz hayatın içinde. Denizli 12 ay arkeolojik kazı yapılan bir il. Teknokent ve teknopark ile üniversite sanayi işbirliği üst düzeyde çalışıyor” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Yıldırım, “Onurlu bu payeyi şahsıma tevdi eden PAÜ Rektörü ve senatosuna teşekkür ederim. Böyle bir ödülü ben bir bakan olarak almıyorum. 3 bin 900 şantiyede Türkiye için çalışan 100 bin çalışan adına alıyorum. Bu ödül bizim sorumluluğumuzu bir kat daha arttırıyor. Ödüllendirilmek bazen güzel de oluyor. Türk insanının cömert olduğu bir konu değil. Biz bu ödüllerle daha güzel hizmet ve işleri ülkemiz ve insanlarımız için yapmaya gayret edeceğiz” diye konuştu

Gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Yıldırım, “Bu toplumda doğu ile batıyı birbiriyle buluşturursak, vatandaşlarımızı doğu-batı, kuzey-güney demeden birbirleriyle kaynaşmasını sağlarsak, ne terör bize zarar verebilir ne de bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen kötü mihraklı kuruluşlar, ülkeler bundan asla ve asla sonuç alamaz. Bu ülkeyi kuranlar, Anadolu topraklarını bize vatan yapanlar bin yıldan beri hep bir millet halinde yaşadık. Zor günlerde, sıkıntılı günlerde de birlikte olduk. Çanakkale’de de omuz omuzdaydık, Sarıkamış’ta da beraberdik. Trablusgarp’ta, Balkanlar’da, Sakarya’da amansız mücadele verdik bağımsızlığımız için. Ne vardı? Tek bir amacımız vardı. Ay-yıldızlı bayrağımız gökyüzünde dalgalansın, bağımsızlığımız ilelebet devam etsin. Bu millet asil bir millettir” dedi.

Türkiye’de bilgiye ulaşmanın artık daha kolay olduğunu belirten Bakan Yıldırım, “Türkiye’de 2003 yılında geniş bant internet yoktu. İnternete girmek için telefonu çevirip, afedersiniz karın gurultusu gibi bir ses gelirdi. Sonra da düşüp bağlanamıyordunuz. Bağlansanız bile internete bağlanmak servet ödemek gibi bir şeydi. İşte Türkiye o günlerden bugün 18 milyon geniş bant abonesine, 50 milyon civarında kullanıcıya erişmiş, AB’nin ilk 10 ülkesi arasında yer almış bir ülkedir. Artık bölünmüş yollarıyla, gelişmiş hava yollarıyla, hızlı trenleriyle ve bilgi yollarıyla, akıl yollarıyla ulaşan, erişen bir Türkiye var” şeklinde konuştu

Törende PAÜ Üniversitesi Hastanesi’ne katkıda bulunanlara Bakan Yıldırım tarafından plaketleri verildi.

Törenin sonunda Bakan Yıldırım ve protokol üyeleri, PAÜ fakülteleri ve meslek yüksekokullarında ilk 3’e giren öğrencilere diplomalarını verdi .
Kaynak: İHA