Ordu’da Çocuk Üniversitesi Başlıyor

23 Temmuz 2012 tarihleri arasında ‘Çocuk Üniversitesi’ni faaliyete geçiriyor.

Ordu Üniversitesi Kurumsal Gelişim Koordinatörlüğü ile Ordu Kent Konseyi Çocuk Meclisi ortaklığında faaliyete başlayacak Çocuk Üniversitesi ile ilgili bilgi veren ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, amaçlarının geleceğin bilim insanları ve sanatçılarına erken yaşta üniversiteli olma bilinci kazandırmak olduğunu söyledi.

Özellikle son 10 yılda dünyada önem kazanan Çocuk Üniversitelerinin sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda gelişimi desteklediğini, bu sebeple ODÜ olarak yeni bir anlayışla çocukların bilimsel platformda bilgi edinmelerine fırsat vermek istediklerini dile getiren Yarılgaç, “Çocuk Üniversitesine gelen çocuklar, burada akademik çalışmalar yapacak. Belli yaş gruplarından çocukların ilk kez üniversite havasını bizlerin arasında teneffüs etmeleri son derece heyecan ve gurur verici. Onları üniversite ortamı ile tanıştırmak, şimdiden üniversite bilincini aşılamak istiyoruz. İlgilerini bilim ve sanata yönlendirerek farkındalık oluşturmayı hedefliyor, öğrenirken eğlenen çocuklarımızın özgüven sahibi bireyler olarak yetişeceklerine inanıyoruz. Burada alacakları eğitim, kuracakları dostluklar hakikaten onların hayatında önemli bir yer tutacak” dedi.

Çocuk Üniversitesi’ne kayıt yaptıran çocukların “Üniversite nedir?”, “Araştırmalar nasıl yapılır?”, “Bilimsel anlamda laboratuarlarda ne şekilde çalışmalar gerçekleştirilir?” gibi pek çok soruya cevap verecek nitelikte uzman öğretim elemanlarının ders vereceğini vurgulayan Rektör Yarılgaç, bu çalışma ile çocukların bilimsel düşünme, soru sorma yeteneklerini arttıran, bilim ve sanatın etkin yüzü ile tanışma imkanı sunacaklarına da dikkat çekti.

AÇILACAK BÖLÜMLER
Ordu Üniversitesi ‘Çocuk Üniversitesi’ 2 Temmuz-23 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje kapsamında açılacak olan ‘Böcek Şenlik Okulu’bölümü, Ziraat Fakültesi’nde okul öncesi ve 8-14 yaş grubuna 1 gün ders verilecek.

Yine Ziraat Fakültesi’nde açılacak olan Küçük Bahçıvanlar Bölümü’nde 4. ve 5. sınıflara 2 hafta süreyle, Fen Edebiyat Fakültesi’nde açılacak olan Su Okulu Bölümü’nde 4. ve 8. sınıflar 2 Gün süreyle, Ziraat Fakültesi’nde açılacak olan ‘Toprak Bilim Okulu’nde ise 4. ve 5. sınıflara 1 gün süreyle ders verileceği kaydedildi.

El Sanatları Okulu’nda ise 8-14 yaş grubuna ‘Geleneksel el Sanatları’ dersleri Meslek Yüksek Okulu’nda 3 gün süreyle verilirken, İletişim Okulu ise Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açılacak ve 1 gün 8-14 yaş grubuna ders verecek.

Drama-Temel Müzik dersleri ise Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 4. ve 8. sınıflara 3 gün süreyle ders verilecek .
Kaynak: İHA