Karaman’da Sokak Köpekleri İçin Barınak

Karaman Belediyesi tarafından yaptırılan yeni köpek barınağı Vali Süleyman Kahraman’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Urgan Mahallesi’nde yaptırılan barınağın açılışına Vali Süleyman Kahraman, eşi Muhsine Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun eşi Hilahl Uğurlu, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Osman Ünüvar ve Mehmet Tekin ile davetliler katıldı.

Barınağın açılışı öncesinde bir konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman, “Bizim ecdadımız sadece insanlara değil, dağdaki taşdaki kurda kuşa bile hizmet eden bir kültürden gelmektedir. Bizler de aynı bu unsuru paylaşıyoruz. Eskiden hepimizin evinde kedisi, köpeği vardı. Onlara ayrı bir özen ve itina gösterirdik. Fakat şimdi onları sokaklara terk ettik. Sokağa bırakılan bu hayvanlara bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim her canlıyı sevmemiz gerekiyor. Bu barınağın yapımında emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere tüm belediye çalışanlarını kutluyorum. 10 bin metrekarelik bir alanda yaptırılan barınak 500 hayvan kapasitesine sahip. Şuanda 218 köpek koruma altına alındı” dedi.

Konuşmanın ardından yeni hayvan barınağı Vali Süleyman Kahraman, eşi Muhsine Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu ile AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli ve Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek tarafından açıldı. Açılışı yapılan barınak protokol üyeleri tarafından gezilirken, en çok ilgiyi yavru köpekler gördü. Vali Süleyman Kahraman köpek yavrularını tek tek sevdi .
Kaynak: İHA