BAKA'dan 22 Turizm Projesine Destek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), bu yıl turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının hazırladığı 22 projeye mali destek verecek.

Kamu tarafından hazırlanan turizmin çeşitlendirilmesi, alternatif alanlar üretilmesi, stratejik plan hazırlanması gibi projeler için yaklaşık 5,5 milyon lira mali destek sağlanacak.BAKA Yönetim Kurulu’nun olağan toplantısı Antalya Valiliği’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Burdur Valisi Süleyman Tapsız ile BAKA Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu. BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Süleyman Tapsız, bu yıl Ar-Ge ve yenilikçilik, tarıma dayalı sanayi ve turizm alanlarında toplam 82 projeye 20 milyon lira mali destek sağlayacaklarını açıkladı.

BAKA desteğinin yanı sıra proje paydaşlarının da 20 milyon liralık katkı sağlayacaklarına işaret eden Tapsız, “Sekiz ay içinde tamamlanacak bu projelerle bölgemize 40 milyon lira civarında yatırım sağlanmış oluyor.” dedi.

Turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için mali destek sağlanacak 28 projeden 22’si, kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlandı. Gazetecilerin kamu ağırlığına ilişkin soruları üzerine Antalya Valisi Altıparmak, projelerin turizmi çeşitlendirmeye, alternatif alanlar oluşturmaya, stratejik plan hazırlamaya yönelik olduğunu söyledi.

Bu tür projelerin, ağırlıklı olarak kamudan geldiği için mali destek programına alındığını ifade eden Altıparmak, bunların kar amacı gütmeyen, bölgeyi güzelleştirmeye yönelik projeler olduğunu anlattı.DESTEKLENECEK KAMU PROJELERİAntalya, Isparta ve Burdur’da turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanarak, BAKA tarafından 5,5 milyon liraya yakın mali destek sağlanacak projelerin illere göre dağılımı şöyle: Antalya; Turizm Stratejik Planı, Uluslararası Kongre Turizmi, İbradı Altınbeşik Mağarası, Beymelek Taş Evleri, Şehr-i Elmalı, Alanya Cennet Vadisi, Akseki Botanik Bahçesi, Kemer Deniz Suyu Araştırma ve İyileştirme Ar-Ge Merkezi, Kalkan, Alanya Sahil Güvenliğinin Geliştirilmesi, Aksu Botanik ve Doğa Müzesi, AKTOB, Kaş, Serik Yörük Türkmen Kültür Merkezi.Burdur; Salda Kayak Merkezi, Kibyra Antik Kenti, Ağlasun ve Yeşilbaş bölgeleri, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi.Isparta; Karınca Çiftliği, Güneykent Gül Turizmi, Şarkiraağaç Rehabilitasyon ve Yenileme.JAPON TURİZMCİLER ANTALYA’YA GELİYORÖte yandan, Vali Ahmet Altıparmak, Antalya’nın ekim ayında Japon turizmcileri ağırlayacağı bilgisini verdi. Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA)’nin 40 kişilik yönetim kurulu üyelerinin eşleriyle birlikte misafir edileceğini anlatan Altıparmak, Japonların Türkiye ,Antalya ve bölgesi hakkında çok zayıf bilgiye sahip olduklarına değindi. Vali Ahmet Altıparmak, şöyle devam etti: “Japonya, dünyada yurt dışına turist gönderen ülkeler arasında ikinci sırada. Yıllık 20 milyon turist gönderiyor. Türkiye’nin aldığı pay çok çok az. Türkiye’ye yıllık 200 bin Japon turist geliyor. Bunu biraz daha artırabiliriz. Onların seyahatleri kültür amaçlı oluyor. Biz de onların Antalya seyahatlerini kültür amaçlı yapacağız. Antalya Müzesi, Aspendos, Side gibi bölgeler ağırlıklı olacak. Burdur ve Isparta gibi günübirlik gidilebilecek yerleri de tanıtmaya çalışacağız. Umuyorum bir açılım olur.”