Kaynarca Belediyesinden İddialara Açıklama

Sakarya’nın Kaynarca İlçesi Belediye Başkanı Zeynur Özel hakkında çıkan yolsuzluk yaptığı iddialarına cevap verdi.

Düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile hakkındaki iddialara cevap veren Özel, “Öncelikle sizlerin karşısına böyle ucuz ve mesnetsiz iddialara yanıt vermek için çıktığımdan üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Muhalefet işbaşındakilerin çalışması, hesap vermesi için tabii ki eleştiri yapacaktır; ancak muhalefet kulaktan dolma bilgilerle, yalan yanlış iddialarla kendini komik duruma düşürmemelidir. Ayrıca Sayın Başkan bizim kanunsuz,yanlış bir iş yaptığımızı düşünüyorsa savcılık hemen yanı başımızdadır” dedi.

CHP İlçe Başkanının kendilerine yöneltmiş olduğu sorularla ilgili cevaplarını da kamuoyunun takdirine sunan Özel, “Biz görevi devraldığımızda belediyemiz ekmek fırınının hali içler acısıydı. Modern bir ekmek fırını görüntüsü vermeyen fırınımızda günde ortalama 700-800 civarında ekmek üretiliyordu. Biz görevi devraldığımızda ilk yaptığımız iş ekmek fiyatını 1 TL’den 75 Kuruşa çekmek oldu. Ayrıca fırınımızın modernizasyonunu yaparak bugün fırınımızı günde ortalama bin 500 ekmek üretir hale getirdik. Geçen dönemden bizim dönemimize ekmeğimizdeki değişimi eğer sorarsa halkımız Sezai Başkana anlatacaktır” diye konuştu.

CHP İlçe Başkanının ekmeğin neden lokantalara 80 kuruşa satıldığı konusunda ki sorusuna ise; “Ekmek lokantalara 80 kuruşa satılmaktadır. Hatta bakkallarımıza ve düğün yapan vatandaşlarımıza da tanesi 80 kuruşa satılmaktadır. Sayın Başkan hayatında ticaret ile ilgilenmediğinden ve yahut ticareti bilmediğinden, esnaf sattığı mala tabii ki kar koyacaktır. Yoksa Sezai Başkan ilçe ekonomisini ayakta tutan esnafın kazanmasından rahatsız mı olmaktadır” diye cevap verdi.

Kaynarca Belediyesinin ayda 8-10 bin TL yemek bedeli ödemesi konusundaki iddialara da cevap veren Özel, “Bugün Kaynarcamıza her yerden müteşebbisler, işadamları yatırım yapmak için gelmektedir. Tabii gördüğümüz, yetiştiğimiz gelenek üzerine gelen misafirleri ağırlamak, ikramda bulunmak bizim için görevdir. Ayrıca geçmişte ilçemize milletvekilleri seçimden seçime uğrarken, şimdi ayda bir milletvekili ağırlamaktayız. Bahsetmiş olduğunuz yemek bedelleri festivallerde, törenlerde, kandil geceleri mevlit programlarında, ilçemize gelen ziyaretçilerin ağırlanmasında ikramda bulunduğumuz yemeklerin bedelleridir. Ayrıca belediyemiz destekli ilçemizi temsil eden iki spor kulübümüz bulunmaktadır. Bunlar Kaynarcaspor Futbol Kulübü ve Kaynarca Güreş Spor Kulübüdür. Bu sezon ilçemizi başarıyla temsil eden ve desteklerimizle şampiyon olup 1. Amatör Kümeye yükselen Kaynarcaspor futbolcularına maçlarından sonra, Kaynarca Güreş Kulübü sporcularına müsabakalarından sonra vermiş olduğumuz yemekler, Kaynarcaspor eski başkanı ve eski bir güreşçi olan sizi rahatsız mı etmektedir” diye konuştu.

Yol yapım işine fesat karıştırıldığı iddialara ise Özel şu şekilde cevap verdi: “Akbaşlı, Kalburcu ve Eğrioğlu Muhtarlıklarına Kaymakamlığın yapmış olduğu yardımla Adapazarı’nda ki bir firmaya yaptırılmıştır. Faturaları elimizdedir. İsterse Sayın Başkana da gönderebiliriz. Para konusu ise başkanın dediği gibi bin 200 TL değildir. Her muhtarlığa Kaymakamlık vasıtasıyla 4 bin TL ödeme yapılmış, 3 muhtarlık toplam 12 bin TL’ye bu yolu yaptırmışlardır. Bizim buradaki katkımız gerekli mercilerden izin alınması ve görüşülmesi gibi siyasi katkı olmuştur. Yine ilçemize bağlı bir köyde vatandaşlarımızın kullanacağı yoldan Sayın Başkan neden rahatsızlık duymaktadır, anlayabilmiş değilim. Sayın Başkana tavsiyemiz mesnetsiz iddialarla suçlama yapmayı bırakması ve kılavuzunu değiştirmesidir. Anladığım kadarıyla kılavuzları Başkana yanlış bilgi vermektedir. Eleştirinin her türlüsüne açığız ancak çamur at izi kalsın gibi ucuz yaklaşımlara şiddetle karşıyız. Bizim derdimiz ilçemize bir çivi de olsa çakmayı başarabilmektir.”
Kaynak: İHA