Darüşşafaka Lisesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Darüşşafaka Lisesi'nin 138. dönem mezunları, törenle diplomalarını aldı.

Darüşşafaka Lisesi 138. dönem öğrencilerinin mezuniyet töreni, TİM Show Center'da gerçekleştirildi.

Törene Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya yıldırım, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, cemiyet üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende mezun öğrenciler diplomalarını alırken, bu yıl bir ilk gerçekleştirildi ve Darüşşafaka'dan 1962 yılında mezun olmuş 88. dönem mezunlarına da anı diplomaları takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, "Mezun olarak çıkarken bu okulu sizden sonraki arkadaşlarınıza bırakacaksınız. Bir nevi nesiller arası nöbet değişimi yapacaksınız. Bizim nesil, hâlâ bizim için umut besliyorsa da biz karelerden çekiliyoruz. Bu kareleri siz dolduracaksınız. Bu gün diplomanızı alırken, yarın bizim yerimizde sizin alacağınızı hayal etmelisiniz. Velilere ve siz değerli öğrencilerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise, "Dayanışmanın, yardımlaşmanın ve fırsat eşitliğinin ve de nitelikli eğitimin bir sembolü olan Darüşşafaka mezunu olmakla hayatınızın çok önemli ve değerli bölümünü geride bırakmış oluyorsunuz. 138. dönem mezunları olarak sizlerin çağdaş eğitim almanızda kuruculardan buyana herkesin katkıları var. Onları da buradan bir kez daha anıyoruz" dedi.

Okul hayatından bilgiler veren ve yaşadığı zorlukları anlatan Bali, "Aldığınız eğitimin ve burada sağlanan donanımın farkında olun, bunların kıymetini bilin. İnanıyorum ki yüksek donanımınız ve yetiştirildiğiniz çağdaş değerler, sizin çok daha iyileri yapmanıza imkan verecek. Bu ülkeye ve insanlığa önemli katkılarda bulunacaksınız" ifadelerini kulandı.

Yapılan konuşmaların ardından yeni mezunlara ve 1962 yılı mezunlarına diplomaları verildi.

Kaynak: İHA