Adularya, 2013 Sonunda Enerji Üretecek

Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, Adularya Enerji Santrali’nin 2013’ün sonunda enerji üretmeye başlayacağını söyledi.

Nakıboğlu, “Burası, Türkiye’nin yüzde 1.17’lik elektrik ihtiyacına karşılık verecek.” dedi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD)’nin geleneksel hale getirdiği ‘Ufku Zorlayanlar Programı’nın davetlisi Naksan Plastik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu oldu. Burada yaptığı konuşmada, her yıl kar ve zararlarını hesapladıktan sonra ‘zekât fonunu’ belirlediklerini anlatan Nakıboğlu, yıl içerisinde dağıttıkları zekâtın bu kaynaktan harcandığını vurguladı. Nakıboğlu, “İlk günden beri babamızdan, ailemizden böyle gördük. Zekât fonundan tek kuruş şaşırtmayız. Birse iki, ikiyse üç dağıtırız. Dağıttıkça da Allah karşılığını kat be kat verir. Bugünkü yaptıklarımızı saysak, kendimiz dahi inanmayız. Siz gönülden verdikçe, Allah daha fazlasını yerine koyuyor. Buna bizzat şahidim.” diye konuştu.

ANKARA - ESKİŞEHİR ARASINDA ENERJİ YATIRIMI

1980’de bir aile şirketi olarak kurulan Naksan Holding bünyesinde 5 bin 500 çalışanın bulunduğunu belirten Nakıboğlu, “1 milyar TL ciroyla 2010 yılı itibariyle Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında iki firmamız var. Plastikten halıya, enerjiden lojistik ve teknolojiye pek çok sektörde faaliyet gösteriyoruz. Ankara-Eskişehir arasında kömür madeni üzerinde 2x245 megavatlık Adularya isimli bir enerji santralimiz de var.” ifadelerini kullandı. Adularya’nın 2013’ün sonunda enerji üretmeye başlayacağını dile getiren Nakıboğlu, “Burası, Türkiye’nin yüzde 1.17’lik elektrik ihtiyacına karşılık verecek. Enerji, son yıllarda pik yaptı. Tüm sektörler bu alana yöneldi. Geçmişte fueloil ve mazota dayalı enerji yatırımları yapılmıştı. Daha sonra bu saha fiyatların artışıyla cazip olmaktan çıktı. Yatırım yapanlar mağdur oldu. Doğalgaz iyiydi. Ama şu günlerde doğalgaz da bu güzelliğine kaybetti. Enerji gibi yılların gözde sektöründe acele edenler kazanıyor. Şu an doğalgaza girmek avantajlı değil, çünkü dışa bağımlıyız. Bundan dolayı biz kömür madenini tercih ettik.” diye konuştu.