Türkiye, Güney Kore'de ';Unutulmaz Bir Gün' Yaşattı

Güney Kore'nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 Uluslararası Sergisi'ne katılan Türkiye, 21 Haziran'da düzenlediği "Türkiye Milli Günü" etkinlikleriyle çok büyük beğeni kazandı.

İkon Events'in gerçekleştirdiği Türkiye Milli Günü etkinlikleri, Anadolu Ateşi gösterisi ve Türk mutfağından doyumsuz lezzetlerle tam bir ziyafete dönüştü. Etkinliğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı

Güney Kore'nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 Uluslararası Sergisi'nde İkon Events tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin pavyonu ve etkinlikleri, çok yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 21 Haziran'da düzenlenen Türkiye Milli Günü etkinlikleri ise organizasyonun en görkemli anlarına sahne oldu

Etkinlik kapsamında Anadolu Ateşi, Expo alanında sahne alarak, ziyaretçilere unutulmaz bir gösteri sundu. Gösteri sonrası Türkiye pavyonunda düzenlenen resepsiyon da, çok büyük ilgi gördü. Resepsiyona Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yanı sıra İzmir Valisi ve Expo 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaş, Expo 2012 Yeosu Yüksek Komiseri Büyükelçi Burak Gürsel, İkon Events Yönetim KuruluBaşkanı Ali Güreli ve ziyaretçiler katıldı.

Resepsiyonda zeytinyağlı yaprak sarma, içli köfte, humus, baklava, lokum gibi Türk mutfağından doyumsuz lezzetler sunuldu. Mehdi Eker, aynı gün Katar, Tayland, İtalya, ABD, Rusya ve Almanya gibi ülkelerin pavyonlarını da ziyaret etti.

Eker, resepsiyonda yaptığı konuşmada Kore Savaşı'nın, Türkiye ile Güney Kore arasında sonsuza kadar sürecek bir kan kardeşliği başlattığını belirterek, "Coğrafi anlamda birbirlerine uzak olsa da, kalpleri bir olan iki halkın birbirine olan sevgi ve saygıları daimidir. Biliniz ki şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ya da onların yakınları, kardeş ülkeleri için verdikleri onurlu ve haklı mücadelenin nişanesi olan madalyalarını kalpleri üzerinde gururla taşımaktadırlar. Expo Yeosu, dostluk temeline dayananilişkilerimizi derinleştirerek sürdürmek için bulunmaz bir fırsat olacaktır" dedi.

Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye, denizcilik ve balıkçılık alanları coğrafyasında oldukça önemli bir konumda yer aldığından, denizlerimizin geleceğine yönelik her türlü çalışma ve projeksiyona büyük bir hassasiyet ve önemle yaklaşılmaktadır. Ülke ekonomisinde çok önemli bir yeri olan su ürünleri sektörü, Bakanlığımız tarafından hassasiyetle yönlendirilmektedir. Öncelikli olarak bu değerli ve eşsiz kaynağın, bizlere gelecek nesillerin emaneti olduğunu aklımızda tutarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kutsal kitaplarımızdaki'canlı olan her şeyin sudan meydana getirildiği' ifadesini hatırlayarak, bizlere yaşam sunan sularımıza saygımız gereğince sürdürülebilirliği teminen stratejik planlamalar yapmakta ve popülist yaklaşımlardan kaçınarak, sıkı koruma önlemleri almaktayız. "
Kaynak: İHA