Somali Konferansına Katılan Heyetlere Kuşadası’nda Expo Tanıtımı

İstanbul’daki 2'nci Somali Konferansı'na katılan ve daha sonrada Kuşadası’nı ziyaret eden ülke heyetlerine EXPO 2020 tanıtımı yapıldı.

Somali Konferansına Katılan Heyetlere Kuşadası’nda Expo Tanıtımı
Aralarında Avusturya, Bahreyn, Brezilya, Tanzanya, Güney Sudan delegeleri ile Somali Meclis Başkanı Sharif Hassan Aden, Başbakanı Abdiwelli Mohamed Ali, Galmdug Özerk Bölge Başbakanı Mohamed Ahmed Ali'nin de bulunduğu heyete, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Aydın Valisi Kerem Al eşlik etti. Kuşadası'ndaki Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi’ni ziyaret eden ve daha sonra da yemek yiyen heyetlere EXPO 2020 tanıtımı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Arslan da, İstanbul'daki Somali Konferansı'nın ardından Kuşadası’nı ziyaret eden ülke delegelerine EXPO sürecinde desteklerinin sağlaması sunum yapıldığını söyledi.

Müşteşar Özarslan, "Amacımız özellikle Afrika coğrafyasından EXPO’ya destek sağlama amacıyla kurulan ilişkileri geliştirmektir. Daha önce bir deneyim yaşadığımız için, EXPO 2020 daha profesyonel ve daha sistemli çalışmalarını yürütüyor. Tüm amacımız sadece İzmir değil, yakın çevresini EXPO çerçevesinde tanıtarak bir başlangıç yapmak. Türkiye'nin öncü rolü her aşamada kendini hissettiriyor. Yapılan uluslararası toplantılar Somali örneğinde olduğu gibi bir takdir görüyor. Türkiye gerek uluslararası organizasyonlar, gerekse EXPO sürecinde gerçekten başarılı işlere imza atmış durumda. Rakiplerimiz ciddi rakipler, onlar da büyük çabalar harcıyorlar. Ama ben bu organizasyonda evrensel boyutta Türkiye'nin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. İzmir Valimiz Cahit Kıraç, bugün Efes Antik Kenti'nde, yarın da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'ın katılımıyla İzmir'de bir sunum yapacak " diye konuştu.

Kaynak: İHA