Karabük Valisi Küçük: Turizmde Türkiye’nin Marka İllerinden Biri Olacağız

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük'ün turizmde Türkiye’nin marka illerinden biri olacağını söyledi.

Karabük'ün, son dönemdeki ekonomik ve sosyal gelişmelerin yanında turizm alanında da büyük gelişmeler gösterdiği belirtildi. İlin Türkiye ve dünya turizm pastasından hak ettiği payı alması adına başlatılan ve gelen konukların memnun bir şekilde ayrılmasını amaçlayan turizm alanında gerçekleştirilen birçok projede artık sona yaklaşıldığı kaydedildi.

Söz konusu projelerin en önemlilerinden biri olan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Bulak Mencilis Mağarası'ndaki çalışmalar hızla devam ediyor. Vali İzzettin Küçük’ün girişimleri sonucu başlatılan çalışmalar kapsamında; mağaranın iç ve çevre ışıklandırmaları, gelen ziyaretçilerin dinlenebileceği oturma alanları ve araç parkurunu kapsayan çevre düzenlenmesi çalışmaları yapılıyor. Çalışmaları bizzat yerinden inceleyen Vali İzzettin Küçük, Bulak Mencilis Mağarası'nın Safranbolu turizminin önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirtti.

Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği alanda hazırladıkları proje kapsamında önemli değişiklikler yaptıklarını belirten Vali Küçük, "Öncelikle mağara içi ve çevre aydınlatma sistemini son teknolojiye uygun bir biçimde güzel ve özel bir şekilde yapıyoruz. Bunun yanında yapacağımız çevre düzenlemesi ile araçları ile mağaranın yakınına kadar gelen ziyaretçiler gezinin ardından oturma alanlarında dinlenebileceklerdir. Bu çalışmalar tahmin ediyorum bir iki ay içinde tamamlanacaktır. Çalışmalar bittiğinde Bulak Mencilis Mağarası çok güzel bir gezi alanına dönüşecek.” dedi.

Turizm alanında yapılan çalışmaların sadece bununla sınırlı olmadığını ve birçok projenin çalışmalarının devam ettiğini belirten Küçük, “Turizm alanındaki çalışmalarımız tabi bu kadarla sınırlı değil. Biliyorsunuz Tokatlı Kanyonu'ndaki çalışmalarımız yine devam ediyor. Buraya bildiğiniz gibi eşine ender rastlanan projelerden bir tanesini uyguluyoruz. Yine Eflani Göleti'ndeki çevre düzenlemesi çalışmaları büyük ölçüde bitti. Eskipazar Hadrianapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları 1 Ağustos'tan itibaren tekrar başlıyor. Biz bu kazı çalışmaları devam ederken daha önce çıkarılan eserlerin sergilenebileceği bir alan yapımı konusunda çalışmalar yapmıştık. Bu kapalı alanın yapılması çalışmaları da hızla devam ediyor. Turizm alanında bunların dışında birçok projemiz daha var. Bunları zamanı geldiğinde kamuoyu ile de paylaşacağız. Ben inanıyorum ki bu çalışmalar tamamlandığında Karabük Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri haline gelecektir.” diye konuştu .