Osmangazi Türkiye’ye Yeni Yazarlar Kazandırdı

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ve Türkiye’nin ilk oyun yazarlarından Feraizcizade Mehmet Şakir adına düzenlenen Oyun Yazma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Osmangazi Türkiye’ye Yeni Yazarlar Kazandırdı
Osmangazi Belediyesi tarafından Feraizcizade Mehmet Şakir anısına düzenlenen oyun yazma yarışmasına katılan 48 eser arasından dereceye girenler ödüllerini aldı. Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Halil Balkanlar ve Feraizcizade Mehmet Şakir’in torunu Mesude Alango’nun yanı sıra yarışmacılar ve tiyatroseverler katıldı.

Tören, TOBAV Bursa Temsilcisi ve Osmangazi Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Bora Özkula’nın Feraizcizade’nin hayatını anlatmasıyla başladı.

Özkula’dan sonra Feraizcizade Mehmet Şakir’in torunu Mesude Alango da Feraizcizade’nin tiyatroya nasıl başladığını ve eserlerinin günümüze ulaşma hikayesini anlattı.

Konuşmaların ardından Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, TOBAV adına Bora Özkula’ya ve Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Halil Balkanlar’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Yarışmanın birincisi 48 eser arasından seçilen ‘Kime Niyet Kime Kısmet’ oyunuyla Bursalı Zerrin Tığlıoğlu oldu. Tığlıoğlu ödülünü Erdönemez’in elinden aldı. Yarışmanın ikincisi Paşa Paşa Tiyatro oyunuyla İstanbul’dan Gökhan Eraslan, üçüncü Sivas’tan Harek-i Arz ile Burçhan Göze, mansiyonlar İstanbul’dan Kadın ve Dağın Ruhu ile Haldun Çubukçu ve Bursa’dan Yatar Bursa Kalesinde Hasan Öztürk de ödüllerini aldı.

Yarışma sonucunda birinci 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, Mansiyonlara da 2 bin TL ödül kazandı. Dereye giren eserler “Tiyatro Sahnesinde Bursa” adıyla kitaplaştırıldı .
Kaynak: İHA