Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Onuruna Yemek Verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir’de Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer onuruna öğle yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Onuruna Yemek Verdi
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, yemeğe üzerinde, "THY’de grev yasağına hayır" yazılı tişört giyerek katılmak istedi. Daha sonra ise Gül’ün ricası üzerine yemeğe katılmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte saat 12. 20’de, geceyi geçirdikleri Crowne Plaza Otel’den ayrıldı. Otelin önünde kendisini bekleyen vatandaşları el sallayarak selamlayan Gül, daha sonra Cumhurbaşkanı Fischer’in onuruna vereceği yemek için Boğaziçi Restoran’a geçti. Yemeğe Gül ve Fischer’in yanısıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Yemek, basına kapalı olarak verildi.

Cumhurbaşkanı Gül restorana girdikten birkaç dakika sonra CHP Milletvekili Çam, üzerinde, "THY’de grev yasağına hayır" yazılı beyaz tişörtle dışarıya çıktı. Gül’ün THY’de grev yasağı getiren kanunu 15 günlük süresi olmasına rağmen hiç beklemeden imzalamasını doğru bulmadığını söyleyerek tişörtle yemeğe katılmak istediğini ancak Gül’ün ricası üzerine salondan çıktığı belirten Çam, “Türk Hava Yolları’nda çalışan arkadaşlarımıza grev yasağı getirildi.

Cumhurbaşkanımız, iki gün içinde yasayı imzaladı ve yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı'ndan şunu beklerdim: 15 günlük bekleme süresi vardı, inceleme süresi vardı. Sayın Cumhurbaşkanı, ilgili kurumu davet ederek, üniversiteleri davet ederek, hukukçuları davet ederek bu yasanın ne getirip götürdüğünü incelemesi gerekirken imzaladı. THY’de çalışan 305 arkadaşımız işini kaybetti. Ben bugün bu tişörtü giyerek buraya geldim ki 305 kişiyi, aileleriyle beraber 2 bin kişiyi ilgilendiren hayati bir konudur. İnsan haklarıyla ilgili bir konudur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün kendisine, “Bir yabancı konuğu ağırladığım yerde grev yasağıyla ilgili bir tişörtle bulunmanız doğru değil.” dediğini aktaran Çam, bu sebeple yemekten çıktığını belirtti.

Yaptığının bir protesto olup olmadığı sorusuna ise, “Cumhurbaşkanı'nın, bir kanun teklifi verildiğinde 15 gün bekleme süresi var. Bunu ciddi şekilde incelemesi gerekirken apar topar imzalamasını doğru bulmadığımı bu tişörtle hatırlatmak istedim.” şeklinde cevap verdi. Milletvekili Çam, yaptığı açıklamanın ardından oradan ayrıldı .